Kızılay Başkanlığı’ndan sonra bir dönem boşta kalan Nihat Aygün, Kent Konseyi Başkanlığına adaylığını açıklamış ancak seçim sonucu da Prof. Dr. Hakan Kutoğlu karşısında seçimi kaybetmişti.

Seçimi kaybeden Aygün’ün  Türk Hava Kurumu Başkanlığı'na atanmasının ardından Kent Konseyi Başkanı Prof Dr. Hakan Kutoğlu atamanın ardından “Algı operasyonu yaparak belediyemiz ve parti teşkilatları ile aramızı bozmak ise, bu oyuna gelmeyecek kadar zeki olduğumuzu bilmeliler” dedi.

Kutoğlu’nun açıklaması şu şekilde:
"Kent Konseyi seçimlerinde Yürütme Kurulu listemizde Türk Hava Kurumu temsilcisi olarak yer alan Sayın Dilek Demirel'in yerine, seçimin üzerinden daha bir hafta geçmeden Kent Konseyi seçiminde rakip listenin başkan adayı olan bir kişinin atanmasını ve bu arkadaşların amacını nasıl yorumlamamız gerektiğini bilemiyorum. Eğer amaçları siyaset üstü olan Kent Konseyini siyasetin içine çekmek ya da kentte birlik beraberliği sağlamak amacıyla çıktığımız bu yolda algı operasyonu yaparak belediyemiz ve parti teşkilatları ile aramızı bozmak ise, bu oyuna gelmeyecek kadar zeki olduğumuzu bilmeliler. Bu girişimin kendi kişisel hırslarından kaynaklandığını, belediye başkanlığımızın ya da herhangi bir siyasi partimizin bu opreasyonda hiçbir rolü olmadığını çok iyi biliyoruz ve onlarla kentimiz için yakın ve sıcak ilişkiler içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Ancak kişisel hırslarla yaptıkları bu girişimi şahsım olarak kınıyorum. İyi bilmelidirler ki, Allah plan kuranların en hayırlısıdır."