Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ‘’Anadolu basınının gelirleri çok yönlü artırılmalıdır’’ dedi.

Genel Başkan Karaca; TGF Genel Başkan Vekili Cafer Esendemir, Genel Başkan Yardımcıları Levent Altun ve Necmi Işıksal, Genel Mali Sekreter Derya Akbıyık’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Sezai Matur ve İlker Ülker ile birlikte Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ı İstanbul’da makamında ziyaret ederek görevinin hayırlı olması dileğinde bulundular.

Başkan Karaca, BİK Genel Müdürü Erkılınç’a başarı dilemesinin ardından yaptığı konuşmada, yerel basın olarak resmi ilan, özel ilan ve abone gelirlerinin artması gerektiğini, yeni çıkacak yasayla ilgili eksikliklerin de giderilmesi adına görüşmelerini sürdüreceklerini bildirdi.

BİK Genel Müdürlüğü’nün, geçtiğimiz günlerde yaptığı denetimlere de değinen Karaca, şunları kaydetti:

‘’Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nün planlı denetimlerinin yanı sıra ani denetimlerini ve mevzuata aykırı davrandığı ortaya çıkan, ortada gazete olmadan ilan ve diğer yasal mevzuatı tam anlamıyla uygulayan gazetelerin hakkını alanlara karşın yapılan ceza uygulamasını ve ilan düşülme kararlarını destekliyoruz. TGF olarak bu konuda daha önce de uyarılarda bulunmuştuk. Bu vesileyle Basın İlan kurumu Genel Müdürlüğü’nün, denetimlerde mevzuata aykırı davrandıkları tespit edilen gazeteler hakkında sahiplerinin kim olduğuna bakılmaksızın detaylı inceleme yapılması ve sonuna kadar gidilmesi kararını yerinde buluyor ve sonuna kadar destekliyoruz.

Anadolu basınının da gelirlerinin çok yönlü artırılmasını istiyoruz.’’

‘’SORUNLARIMIZI BİRLİKTE ÇÖZECEGİZ’’

BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç da yaklaşık 2 saat süren ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle dedi:

‘’Hoş geldiniz, ziyaretinizden son derece ziyadesiyle memnun oldum. Anadolu basınının sorunlarının çözümü noktasında hep birlikte güç birliği sağlanmasının şart olduğunu söylüyorum.

Anadolu basınının sorunları için hep birlikte çalışacağız ve çözüm bulacağız. İletişim çok önemli. Yeni basın yasasının çıkmasıyla birçok husus daha belirgin olacak.’’

Bu arada Genel Başkan Karaca, BİK ile ilgili diğer taleplerini de dile getirdi. Ayrıca internet haber siteleriyle ilgili yapılacak çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Genel Müdür Erkılınç ise Anadolu basınının sorunlarını dile getiren TGF Genel Başkanı Karaca ve beraberindeki heyete teşekkür ederek sorunları not aldı. Erkılınç, Anadolu basınının önemli olduğunu, iki kurumun karşılıklı iş birliği ile sorunların çözüleceğine inandığını kaydetti.

‘’KÖYLERE HİZMET GETİRME BİRLİĞİ İLANLARI YEREL GAZETELERDE YAYINLANMALI’’

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık da ziyarette, Köylere Hizmet Getirme Birliği ilanlarının yerel gazetelerde yayınlanmasını istediklerine dikkati çekti.

ZGC Başkanı Akbıyık, resmi ilan alan gazetelerin ilanlarının artması adına özellikle Köylere Hizmet Getirme Birliği

ilanlarının yerel gazetelerde yayınlanması adına ibare yazılmasının öneminden bahsederek, şöyle dedi:

‘’Buradaki ilanların askıda yapılması, yerel gazeteler ve Basın İlan Kurumu ilan kaybı olarak görülmektedir.

Bu konunun ivedilikle il ve ilçelerde dahil düzeltilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Ayrıca İŞKUR tarafından BİK ile protokol anlaşmalı hayata geçen, yerel gazetelere istihdam desteği adına verilen 9 aylık sürenin tekrar yeniden başlatılmasını da önemli görüyorum. Aracılık ilanları ile ilgili Zonguldak’ta yerel yönetimler dahil hiçbir ilan alınamamaktadır. BİK Sakarya Bölge Müdürümüz ile Zonguldak’ta kamu kurum ve kuruluşları, icra müdürlükleri, yerel yönetimler olmak üzere ziyaretler gerçekleştiriyoruz ve bugün için aracılık adına girişimlerimiz devam ediyor. Bu konuda aracılık ilanlarının alınması adına çalışmaların BİK ile birlikte bölgemizde ZGC olarak sürdürülmesi gerektiğine inanıyorum ve destek bekliyorum.’’

AKBIYIK’IN TALEPLERİNİ, GENEL MÜDÜRÜN TALİMATIYLA ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ NOT ALDI

Genel Müdür Erkılınç da ZGC Başkanı Akbıyık’ın taleplerine karşın şunları söyledi:

‘’Bu konuda ki görüşleri özel kalem müdürüme not aldırıyorum. Eksikliklerin giderilmesi için uğraşılacak. İŞKUR ile yerel gazetelere 9 aylık istihdam adına başvuru yapıldı, bakanlık tarafından onay olarak beklemede, onay geldiği an protokol yeniden yapılacak.

Aracılık ilanları konusunda birçok ilde bu konuda ilanlar artarak devam ediyor, aracılık ilanı olmayan bölgelerde yerel basın ve cemiyetlerle iş birliği ile bu konuda BİK olarak çalışmalar sürdürülecektir.’’

Ziyaret, görüş alışverişlerinde bulunulmasının yanı sıra plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim