Zonguldak Emlakçılar Ve Emlak Yöneticiler Derneği (ZONED)  Başkanı Sercan Günarslan yaptığı açıklamada konut satış rakamları ve nedenlerini açıkladı. Günarslan konut satış oranlarının yüzde 56 düşüş gösterdiğini belirterek 2021 Ocak dönemi konut satış sayılarını açıkladı.

Sercan Günarslan,  “Zonguldak il genelinde konut satış oranlarının geçen yılın aynı ayına % 56 düşüş göstermiştir. 2020 Ocak ayında toplam 498 konut satışı gerçekleşmişken, bu yıl Ocak ayınsa ise toplam 219 konut satışı gerçekleşmiştir.

Bunun 49 adedi ipotekli (konut kredisi kullanılarak) edinilmiş, 170 adedi ise diğer koşullarla edinilmiş konutlardır. Yine bu konutların 70 adedi sıfır konutlardır, 149 adedi ise ikinci el konutlardır.

Bu rakam dikkat çeken ise konut kredisi kullanımın bilindiği üzere faiz oranlarının yüksek olmasından ötürü azalmış olmasıdır. Bu yıl içinde bulunduğumuz malum Pandemi, siyasi atmosfer ve buna bağlı gelişen finansal ekonomideki faiz artışları ve tabi bir de doların önlenemez yükselişine rağmen konut satışları maalesef azalmıştır. Genel olarak konut satışları memnuniyet verici değildir, fakat konut Kredisi faiz oranlarının biraz da olsa düşmesi halinde konut satışlarının önemli ölçüde artacağını beklemekteyiz.” dedi.

Editör: TE Bilişim