Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki ve teknik liselerin tanıtımına yönelik başlattığı etkinlikler kapsamında Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, yarın ‘’Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme Fuarı’’ düzenlenecek.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, 16-20 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen 2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında Merkez Site Kapalı Spor Salonu'nda, 20.05.2022 Cuma günü saat 11.00'de, kent merkezi ve bağlı tüm ilçelerdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ve Mesleki Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla etkinlik gerçekleştirilecek.

HAFTANIN ÖNEMİ

Avrupa Komisyonu tarafından 2016 yılından itibaren düzenlenen, mesleki ve teknik eğitimin sunduğu birçok faydayı sergilemek için öğretmenler, kurum ve kuruluşlar, öğrenciler gibi tüm paydaşların tek bir çatı altında bir araya geldiği 2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası 16-20 Mayıs 2022 tarihlerinde Mesleki Eğitim Öğretim ve Yeşil Dönüşüm temasıyla yapılıyor.
Bu tema, Yeşil Dönüşüm kapsamında insanları uygun becerilerle donatmak ve Yeşil Mutabakat (European Green Deal) çerçevesinde 2050 yılına kadar karbon nötr hale gelmek için gerekli adımların atılması ile uyumlu biçimde seçildi.