Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın Kokaksu mevkiindeki parke yolun üzerine yağmurlu havada asfalt serimine” ilişkin TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu soru önergelerinde, ilgili Bakanlıklar topu birbirine attı.

CHP’li Yavuzyılmaz, hava koşullarının ve parke zeminin asfalt dökümüne uygun olmamasına rağmen alelacele yapılan çalışmanın nedenine ve maliyetine ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ayrı ayrı yönelttiği soru önergeleri yanıtsız bırakırken, konunun muhatabı Bakanlar sorumlulukta birbirlerini işaret etti.

İçişleri Bakanı Soylu, “Önergede yer alan hususların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görev alanında bulunduğu” yanıtını verirken; Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “çalışmanın İl Özel İdaresince yapıldığının anlaşıldığını ve İçişleri Bakanlığı ile 03.08.2018 tarihinde yapılan protokol kapsamında, konuyla ilgili bilginin İçişleri Bakanlığından alınmasının uygun olacağı” ifadesine yer verdi.

Yaklaşık 2 milyon TL maliyetli, hatalı asfalt uygulamasının ilişkin soruları yanıtsız bırakılan Milletvekili, "Sorumlu Bakanlık bulamadım" diyerek şunları söyledi:

“İlimiz, merkez ilçesine bağlı Kokaksu mevkiinde bulunan yaklaşık 1 km uzunluğundaki parke yolda, 02.06.2021 tarihinde sıcak asfalt serimi çalışması yapılmıştı.

Söz konusu çalışmanın yağmurlu havaya rağmen Cumhurbaşkanı o yoldan geçecek diye alelacele yapıldığı yönündeki iddiaları konunun muhatabı olabilecek her iki Bakanlığa ayrı ayrı soru önergeleri ile sorduk ancak sorumlu Bakanlık bulamadık.

Kaplamanın zemininin parke taşlardan olmasının ve çalışmalar esnasındaki yağışlı havanın, asfaltın performansına, deformasyonuna, kalıcılığına etkileri neler olacağını; çalışmanın yapıldığı gün, bölgedeki hava koşulları asfalt serimi için uygun olmamasına rağmen neden bu çalışmanın yapıldığı sorularına yanıt verilmediği gibi Bakanlıklar sorumluluğu birbirlerine attı.

Uygun şartlar oluşmadan, sırf günü kurtarmak için yapılan hatalı asfalt serimi nedeni ile yaklaşık 2 milyon lira dolaylarında bir kamu zararı söz konusu. Yazıktır, günahtır.

Vatandaşın çarçur edilen parasının hesabını sormaya devam edeceğiz.”

İşte Bakanlıkların cevapları: