Kızılay Zonguldak Şube Başkanlığı için genel kurul toplantısı İş Kur Zonguldak İl Binası’nda devam ediyor. Kongrede basın mensuplarının dışarı çıkarılmak istenmesinin ardından yaşanan gerginlik kızılay üyelerinin imza toplaması ile sona erdi.

Kongrede konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz basında çıkan haberler nedeni ile “Kurumu daha fazla yıpratmayalım. Yanlışlar varsa giderilir” ifadelerini kullandı. Yeni seçilecek yönetime daha dikkatli olması gerektiğini belirten Tutulmaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Günlerdir basında Kızılay'dan başka konu yok. Bu aslında bir farkındalık oldu. Kızılay şunun, bunun, öbürkinin kurumu değil. Kızılay’a herkesin sahip çıkması lazım. Bu kurum üzerinden kimsenin başka hesapları olmasın. Bunu buradan özellikle söylüyorum. İnsanlarımız güvenerek destek verirse bu kurumu daha güçlü olur. Bu kurumdaki yanlışlık hepimizin yanlışıdır. Basın mensuplarına da hepimiz bu kuruma güveni artıracağız. Biz kamu olarak bize, eski yönetime, yeni yönetime ne görev düşecekse onu yapacağız.

Yanlışlar varsa giderilir. Kimsenin yanına kalmaz. Şurada şu oldu burda bu oldu diyerek kurumu yıpratmayalım. Bunu basın üzerinden sıkıntı yaratacak şekilde dile getirmeyelim. İddialar net olarak gündeme gelmeden o insanları karalamayalım. Yazmak çizmek çok kolay. İnsan olmanın gereği karşıdaki kişiye değer vermektir. Masumluk ölçüsünü bir kenara bırakmamak lazım. Bu kurumu yönetmek için bir rekabet olur. Ama çok dikkatli olmamız lazım. Seçilecek kişilere de tavsiyen tüyü bitmemiş kişilerin hakkı var bu kurumda. Artık sorumluluğunuz iki kat arttı. “

Editör: TE Bilişim