Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kız Meslek Lisesiyle ilgili gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tarihi okulla ilgili olarak rant oyununun ısrarla devam ettiğini söyleyen CHP’li milletvekili, Zonguldak’ın enerjisinin yıkım - rant formülleri ile çalındığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Ankara Bölge İdaresine yaptığı itiraz üzerine alınan kararın nihai olmadığını ve hukuki sürecin devam edeceğini vurgulayan milletvekili, sürece ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kız Meslek Lisesi üzerinden hayata geçirilmek istenilen ‘rant oyunu’ devam etmektedir.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Ankara Bölge İdaresine yaptığı itiraz üzerine alınan bu karar nihai değildir. Bu konuda ki hukuki süreç de elbette devam edecektir.

Türlü arayışlarla, eşi benzeri görülmemiş bir ısrarla, bakanlıklar üzerinden baskılar kurularak, kültür varlığı tescil kararını bile bozduran bu zihniyet en çok Zonguldak’a zarar vermektedir.

Söz konusu talan olunca büyük bir ihtiras ile hedefe kitlenenleri, şehrimizin gündemini, enerjisini yıkım - rant formülleri ile çalanları, Zonguldak halkının vicdanına bırakıyorum.

Cumhuriyet kadınının sembolü olan okulumuzun yıkılarak bir otoparka dönüşmemesi için mücadele etmeye devam edeceğiz.''

Editör: TE Bilişim