Zonguldak Nostalji Editörü Yüksel Yıldırım, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğrenci sayısındaki düşüşü kaleme alarak Mahmut Özer döneminde 16 binden 40 binlere yükseldiğini ancak Mustafa Çufalı döneminde bu sürecin geri gittiğini ifade etti.

Yıldırım, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Mayıs 2016 yılında “Maden şehrinden, Üniversite şehrine… “ başlığı altında kaleme almıştım. Kentimizdeki üniversitenin tarihsel sürecini kuruluşundan günümüze dek gelinen serüvenini rakamlarıyla yazmıştım. 1924 yılında Maden Mühendis Mektebi’nden başlayan tarihini kronolojik olarak, tarih tarih fotoğraflarla açıklamıştım.

O yazımda, 1992 yılından itibaren görev alan rektörleri, dönem tarihleri ve bununla paralel giden fakülte ve öğrenci sayısı grafiğini net olarak belirtmiştim. Hepsi Zonguldak'a ivme kazandırmış ve kentimizin maden kimliği gibi üniversite kimliği de kazandırmış olduğunu belirtmiştim. Bu konuda emeği geçen bütün akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Rektör Mahmut Özer dönemini 2010-2017 yılları arasındaki değişimi de özellikle vurgulamış rakamlarla yazmıştım. Bu makalemden sonra kendisiyle de görüşmüş, hatta gelirini üniversitenin bünyesinde kullanılmasını istediğim bir de kitap sözü almıştım. Gerekli dökümanları teslim ettiğim halde sözünde durmamış akabinde başka iyi bir göreve alınmıştı. Şimdi Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanı oldu, kendisine başarılar diliyorum.

Zonguldak’ta Rektör Mahmut Özer dönemini özetleyecek olursak öğrenci sayısını 16 binler bandından 40 binler bandına yükselmişti. Bununla paralel tüm kampüslerde eğitim altyapısından sosyal, sportif donatılara kadar çok sayıda yatırımı eş zamanlı bir şekilde hizmete açılmıştı. Tüm kampüslerimizde son 5 yılda mevcut laboratuvarlar yenilenmiş ve yeni laboratuvarlar kurulmuştu. Toplam sayı 165 eğitim ve araştırma laboratuvarı olmuştu. Bülent Ecevit Üniversitesi'nde öğrenci sayısı 2017-2018 eğitim öğretim yılında 41 bine yaklaşmıştı.

2018 yılında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi rektörlüğüne Mustafa Çufalı geldi. Üç yıllık görev süresinde rakamlar ve özellikle Tıp Fakültesindeki durum incelendiğinde geçmişten gelen yükseliş grafiğinin tersine döndüğü ve 2016 tarihli “Maden şehrinden, Üniversite şehrine… “ başlıklı yazımın durağan durumdan düşme eğilimi gösteren bir istikamete gittiğini gözlemlemekteyiz. Fakülte hastanesinde yaşanan uzman doktor sorununu bir kenara koyuyorum, 2020-2021 öğrenci sayısı rakamları somut bir örnek teşkil ediyor.

Üniversitemizde 2021-2022 dönemi öğrenci sayısı 34 bin 51. Fakülte sayısı: 14, MYO: 9, Enstitüsü: 3, Yüksek Okul: 4… (Rakamlar:Bilimboard)

Kentimizin artık kaybetmeye tahammülü yok. Başarısız yönetici ve siyasetçiler kentin kaderi olmamalı!!!”

Editör: TE Bilişim