Çaycuma Belediyesi yeni hizmet binası konferans salonunda yapılan gene kurula; Belediye Başkan Vekili Sezai Bilici, Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı, İlçe tarım ve Orman Müdürü Coşkun Ulutaş, Türk Büro-Sen Çaycuma İlçe Temsilcisi Savaş Tuluk, Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri katıldı. Olağan Genel Kurul öncesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla toplantı başladı.
Gündemin ikinci maddesinde gündemin okunması ve genel kurula oylanması ile kabul edildi. Ardından Yürütme Kurulu faaliyet raporunun sunumu Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli tarafından okundu. Dereli burada yaptığı konuşmasında, "Bildiğiniz üzere Çaycuma Kent Konseyi; merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin bir ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde ve gönüllülük esasıyla bir araya geldiği 74 kişiden oluşan kentin yerel parlamentosu niteliğini taşıyan bir oluşumdur.
Çaycuma Kent Konseyi yeni katılımlara açıktır. Çaycuma Kent Konseyi’ne katılmak isteyen kurum ve kuruluşların başvuruları yürütme kurulu tarafından değerlendirilerek kent konseyinin ilk genel kurulunda karara bağlanır. Gönüllü olarak çalışmak isteyenler İlgi alanlarına göre kurulacak çalışma gruplarında (üye sayısı kuruluş aşamasında 5 kişiden az olamaz.) ve meclislerde (üye sayısı, kuruluş aşamasında 30 kişiden az olamaz.) görev alabilirler.
Çalışma Yönergemize göre her yıl ocak,nisan,haziran ve eylül aylarında toplanan olağan genel kurullarımız danışma kurulu niteliğinde olup, kentin sorunlarını ve durumunu Kent Konseyimizi oluşturan bileşenlerimizin ve halkımızın fikrini alarak belirlemek, kentimizin ekonomik, kültürel, tarihi ve coğrafi potansiyelini daha fazla görünür kılmak için, el birliği ile yapılabilecekleri tartışmak ve rapor etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Olağan Genel Kurulumuzda fikir ve önerilerimizi açıkça belirtip gerekirse çalışma grupları kurarak bunları zenginleştirmek, ortak aklın süzgecinden geçirmek ve Çalışma Yönergemiz gereği uygulamaya geçirilmesi isteği ile tavsiye nitelikli olarak Çaycuma Belediyesi’ne ve ilgili kurum ve kuruluşlara sunmak amacındayız.
Olağan Genel Kurulumuza katılarak Kent konseyimizi güç katmanız nedeniyle, teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi. Gündemin 3. maddesinde Kent Konseyi Sağlık ve Çevre Çalışma Gurubu tarafından oluşturulan "Sıfır Atık" proje önerilerinin görüşülmesi, "Bir fikrim var Çaycuma" temasıyla katılımcıların öneri ve görüşleri, Çaycuma Kent Konseyi üyeliği için başvuran Sivil Toplum Kuruluşlarının üyeliklerinin oylanması ile Batı Karadeniz Radyo ve Amatör Telsiz Derneği Çaycuma Temsilciliği, Emekli Memur-Sendikası ve Veliköyspor Derneği'nin Kent Konseyi üyeliği için oylanması kabul edilerek, toplantı dilek ve temenniler ile sona erdi.