15 Mayıs yetkili sendika belirleme çalışmaları sonuçlanmış olup Eğitim-Bir-Sen bir kez daha hem Zonguldak'ta hem de Türkiye'de yetkili sendika olmuştur. Şube Başkanı Kamuran Aşkar'ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekildedir:

15 Mayıs 2022 tarihli maaş kesintilerine göre yapılan üye sayımlarında Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubemiz Millî Eğitimde görev yapan sendikalı 6444 kamu çalışanından 2540’nın teveccühüyle bir kez daha yetkili sendika olmuştur. Yaşanan bu sürecin ayrı bir parantezle ve yeni parametreler üzerinden okunması gerektiği düşüncemizi belirterek bu zor süreçte bizlere destek olan, yolu ve yoldaşlığı önemseyen, Eğitim-Bir-Sen’in milletin kendisi olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklından çıkarmayan, geçmişe nostalji olarak değil hakikatin aynası olarak bakan ve gelinen noktayı önemseyen tüm dostlarımıza şükranlarımı sunmak istiyorum.
Bizim için yetki, özelde eğitim çalışanlarının, genelde basta ülkemiz olmak üzere insanlık ailesinin tüm bireylerinin insan onuruna yaraşır bir yaşam kalitesine ulaşmasını sağlama sorumluluğunu gerçekleştirebilmenin aracıdır. Kamu çalışanlarının hak mücadelesinde emeği-ekmeği yüceltmenin yanında sivilleşen topluma ve demokratik devlete yönelen kazanımların elde edilmesinde de öncü oluşumuz bakış açımızın netliğinden ileri gelmektedir.
Ülkemiz gerçek anlamıyla zorlu bir süreçten geçmiştir ve geçmektedir. Sıkıntılarımızın bir an önce sona ermesi en büyük temennimizdir. Geçmiş dönemlerde hem ülke olarak hem de sendika olarak pek çok farklı durumla karşı karşıya kaldık. Ancak kazanımların adresi olarak yetkide istikrarın sembolü olarak köhnemiş sendikal literatürü değiştirmeyi, merkeze insanı almayı çok şükür ki başardık. Kuruluşumuzdan bugüne kadar bize destek veren, her defasında Zonguldak’ta yeniden Eğitim-Bir-Sen diyen eğitim çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyor, bu zorlu süreçte yanımızda olan herkese minnetlerimi sunuyorum.
 Bu dönemde yetkili olunmasını çok çok önemsediğimizi özellikle belirtmek istiyorum.  Zira yaklaşık iki yıldır devam eden pandemi sonrasında başlayan ekonomik krize sorumlu aranması,  bizimle hiç alakası olmamasına rağmen sanki biz iktidarmışız gibi hesabın bize kesilme gayretleri, her bakan değişikliğinde ortaya çıkan farklı uygulamalar ve bürokratik yapıdaki sirkülasyon, Bakanlığın dost ahbap çavuş ilişkileri ile yaptığı atamalar, eğitim paydaşlarının dikkate alınmadan ve “ben ne dersem o olur” anlayışı bu dönemi gerçek anlamda farklı kılmış, nevi şahsına münhasır bir dönem olarak tarihe geçmesini sağlamıştır. Genelde ve yerelde en çok direnen, karşı çıkan yapımız ne yazık ki iyi okunamamış; sendikacılığı dedikodudan ibaret sayan anlayışlar için uygun ortamlar oluşmuştur.
Siyasette ortak akıl yerine sadece üst akılı önemseyen anlayışlar ve milletin değer yargılarının yerini şahsi değerlerin alması ne yazık ki bugünkü kaotik ortamlara zemin hazırlamıştır. Bürokrasinin yaklaşan seçimleri de dikkate alarak işleri yavaşlatması ve adeta Memur-Sen’e diş biliyor olması üyeyle imzadan başka işi olmayanları ve kazanım sendikacılığından bihaber olanları güçlendirmiş, açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasına sıkışmış eğitim çalışanlarımızı mağduriyetlerine sorumlu aramaya itmiştir. İyi olan her şeyi karşımızdakilerin sahiplendiği kötü olan her şeyin de bize yazıldığı bir dönemde, ideallerin (ideolojilerin değil) yerini menfaatlerin aldığı bir dönemde bizimle olan, her şeye rağmen ve herkese inat Eğitim-Bir-Sen’in Zonguldak’ta  ve Türkiye’de yeniden yetkili sendika olmasını sağlayan, emek ve gönül veren bütün gönül dostlarımıza sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız.
Biz biliyoruz ki zaferin gerçek sahibi Allah’tır ve bu meydanda söz söyleyebilecek olanlar yanını ve yönünü kaybetmeden yenilenmesini bilenlerdir. Sendikacılığımızı dün olduğu gibi bugün de ideallerimize ve milletimize dayandırıyoruz. Kazanım sendikacılığını yenilik anlayışımızla harmanlamaya devam edeceğiz. Her şartı ve zemini doğru okuyabilmek için gayret sarf ediyoruz. Unutmamak lazım ki yetkili olursunuz ya da yetkiniz gidebilir ama asıl olan idealler ve ortaya koyduğunuz karakterdir. Bu duygularla il ve ilçe yönetim kurullarımıza, iş yeri temsilcilerimize ve üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Editör: TE Bilişim