Karadeniz’de bulunan doğalgazın karaya çıkarılma ve konutlara dağıtılmasına yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Filyos Limanı’nda yaptığı inceleme ve ziyaret sonrası doğalgaz borularının da karada döşenme çalışmaları hız kazandı.
İlk olarak Filyos Limanı’nda bulunan TPAO üssünden karaya çıkarılacak doğalgaz, Çaycuma’da döşenecek boru hattı ile Sakarya Gaz sahasına oradan da tüm Türkiye’ye dağıtılacak.
Bakan Dönmez, 2022'nin ilk gününde Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yapımı süren Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde incelemede bulunmuş, "Bu büyüklükte, bu kapasitede tesis, sanırım Avrupa'da artık ilk sıralarda yer alacak bir tesistir. Son teknolojiyi kullanacağız. İnşallah Rabb'im nasip ederse artık 2022'deyiz. Önümüzdeki yılın diyelim ilk çeyreğinde bu gazı burada yakmış olacağız, hizmete alacağız. Sonra da ulusal iletim sistemimize bağlamak suretiyle artık yurdumuzun dört bir köşesinde Karadeniz gazı kullanılır hale gelecek. Hem halkımız hem devletimiz kazanacak. Herkes mutlu olacak." diye konuşmuştu.

Editör: TE Bilişim