Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasına göre Zonguldak ve çevre illerde bugün ve yarın sağanak yağmurun etkili olması beklenirken, Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı.

Kar yağışının etkili olacağı bildirildi. Vatandaşlar çığ tehlikesine karşı uyarıldı. Bugün yurt genelinde yağışlı bir havanın etkili olması bekleniyor. Yağışın etkili olduğu bölgelerde hava sıcaklığı 2 ila 8 derece azalacak.

Dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Abant Kavşağı, Bakacak ve Seymenler mevkilerinde etkili olan kar nedeniyle bölge beyaz örtüyle kaplandı.

Ulaşımda aksama yaşanmazken, Karayolları ekipleri tuzlama çalışmasını sürdürüyor. Kent merkezinde de kar yağışı aralıklarla hafif şekilde devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Karadeniz, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Van, Muş, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilişim