Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı, Hasta Hakları Kurulu Üyesi Ali Topaloğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde onkoloji doktoru olmayışına tepki gösterdi.

Sağlık Müdürü, Rektör ve Vali’ye seslenen Topaloğlu, “Zonguldak'ta cami için gösterilen çabanın binde biri neden bu konularda gösterilmiyor. Yoksa iktidar sahipleri kanser hastalarından umudumu kesti” dedi.

BEÜ’ye derhal onkoloji doktorunun atanmasını ve hastaların mağduriyetinin giderilmesini isteyen Topaloğlu, “BEÜ Hastanesinde kanser hastalarına  bakacak onkoloji doktoru yok, Kanser hastaları bu pandemi döneminde ne yapacaklarını şaşırdı.

Kentimizde zaten kanser vakaları bu kadar yoğunken; Bölge Araştırma hastanesinde onkoloji doktoru olmaması akıl alır gibi değildir.

Sağlık Müdürü, Rektör ve Vali bu konuda ne diyorlar.

Zonguldak'ta iktidar temsilcileri, milletvekilleri, belediye başkanı... Deyim yerindeyse her gün Zonguldak'ın kalkındığından söz ederken, bununla övünürken insan sağlığını hiçe sayıyorlar.

Evet kendileri iktidar olanaklarını kullanarak her yerde bedava tedavi olabilirler. Bizim gibi yoksul dar gelirli insanlar ne yapacak. Her gün hastaneler arasında mekik dokuyacak yada korona olacak. Bu nasıl bir anlayış bunu bize birileri açıklasın?

Zonguldak'ta cami için gösterilen çabanın binde biri neden bu konularda gösterilmiyor. Yoksa iktidar sahipleri kanser hastalarından umudumu kesti.

BU KENTİ YÖNETENLERE SESLENİYORUZ. SAĞLIK HERKESİN EN TEMEL HAKKIDIR.

BEÜ HASTANESİNE DERHAL ONKOLOJİ HEKİMİ ATANMALI KANSER HASTALARI TEDAVİ EDİLMELİDİR.

HASTALAR ÇARESİZ BIRAKILMALADIR” dedi.

Editör: TE Bilişim