Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan barajda jeneratör olmaması konusunda vatandaşlardan özür dileyerek bu kadar uzun süreceğini beklemiyorduk. Bizim hatamız özür dilerim dedi.

Alan açıklamasında;
“Vatandaşlarımız sonuna kadar haklı. Ben buradan bir kez daha özür dilerim. Jeneratör ile ilgili yerden göğe kadar haklılar belediye meclis toplantılarında bunu dile getirmiştiler. En ufak kesintide saatlerce susuz kaldığımızı konuşuyorduk. Yetkililere de duyurduk. Barajın 5 belediyeyi beslediğini biliyorsunuz. Biz bu konuda hibe ya da destek alabilir miyiz diye başvurduk. Bu kadar büyük kesinti beklemiyorduk. Bu kadar uzun su kesintisi için bir kez daha özür diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Alan ayrıca konu hakkında;
“Bazı siyasi parti il başkanları sormadan etmeden bunu biz düşünmüyormuşuz gibi vatandaşı kışkırtıyor. Ama ne yazıkki konuşanlar konusunda öyle isimler var ki kendileri aktif görevde iken bu konuyu gündeme getirmeyip söylemiştim etmiştim diyenler var. Zaten canımız yok. Elektrik yok. BU yüzden doğalgaz ve su kullanamadık. Bu ifadelere gerek yok” dedi.