İYİ Parti Zonguldak İl Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine karşı politikalarını eleştirdi, "Uygur Türkleri yalnız değildir' mesajını verdi.

İYİ Parti Zonguldak  İl Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Madenci Anıtı önünde ‘Uygur Kadınları için ayağa kalk’ sloganıyla toplandı.

Kadın Politikaları İl Başkanı Dilek Demirel,"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bize çizdiği yolda, genel başkanımız Sayın Meral Akşener önderliğinde sadece dayanışma ve mücadele günlerinde değil girdiğimiz her ortamda ve platformda yılın 365 günü kadınları yok sayan politikalara, kadınlara yönelik her türlü baskı ve ayrımcılığa, kadını yoksullaştıran, güvencesiz çalıştırmaya karşı dayanışmanın bir parçası olmaya, toplumda eşitliğin her alanda sağlanması için mücadeleye devam edeceğiz. iyi Parti adına tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyoruz"dedi .

Ayrıca Uygur türklerine yapılan işkence zulme dikkat çekmek için yapılan basın açıklamasında ise, "Çin tarafından Doğu türkistanlı kadınlara yönelik yapılan suçların önlenmesi, kadın ve çocukların serbest bırakılması çağrısıdır. Biz iyi Parti olarak her fırsatta bu çağrıyı zulüm sona erene kadar duyurmaya devam edeceğiz. Uygur Türkleri yalnız değildir. 8 Mart 2022 Dünya kadınlar gününde Doğu Türkistanlı Uygurlu ve diğer etnik kökenli kadınlarımıza yapılan zulüm ve işkenceleri durdurmak için yapılan zulümlere dikkat çekmek için tüm Türkiye ayağa kalkmaya davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Editör: TE Bilişim