Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu’nun vukuatları bitmiyor. Uncu’nun mesai saatinde maden ocağında olması gereken işçilerden beşini 2 hafta süreyle oturduğu lojmanın inşaat ve tadilatında çalıştırdığı ortaya çıkmıştı. Lambaları ocakta görülen işçilerin iki hafta boyunca kömür üretmek yerine müdür beyin şahsi zevkine uygun olarak tadilat yaptıkları resmi olarak da belgelendi.Z HABER’in kamuoyuna duyurduğu olay işçilerden birinin daha rahat çalışacağı bir başka alana kaydırılması ve diğer işçilerden birinin tepkisi üzerine ortaya çıktı.
 

SORUŞTURMA GÖSTERMELİK KALMASIN
Kurumun, zarar gerekçe gösterilerek özelleştirmek istendiği bir dönemde üretimdeki işçiye tadilat yaptıran Fazlı Uncu’nun adı kurum içinde; “Kambur müdür” olarak anılmaya başlandı. Genel Müdürlük Uncu hakkında idari soruşturma başlatırken bu soruşturmanın göstermelik kalmasından endişe ediliyor. Diğer yandan; “Kendi evimi yaptırmadım. TTK’nın lojmanını yaptırdım” savunması yapan Uncu, tadilatta çalışan işçileri toplayarak onlara nasıl savunma yapması gerektiğini anlattı. Uncu’nun bu uygulamalarından dolayı TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun da zorda kaldığı gelen bilgiler arasında.

 

MAKAMDA VİSKİ İDDİALARI
Genel Müdür Yardımcılığı için siyasilere şirin görünmeye çalışan Uncu’nun makam odasında viski içtiği yönündeki iddialar ise işçi arasında uzun süredir konuşuluyordu. Daha önce görev yaptığı yerlerde de benzer iddialarla gündeme gelen Uncu’nun işçiler arasında çalışma barışını bozan hamleleri nedeniyle Genel Maden İşçileri Sendikası’nın suskunluğu da tepki çekiyor.

Editör: TE Bilişim