Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda mekanize sisteme geçilmesiyle birlikte kişi başı üretim oranlarındaki artış devam ediyor.
TTK’ya son olarak alınan işçilerle dinamik bir güç kazanan TTK aynı şekilde yeniden azalan işçi sayısı ile zor günlere girdi.
Kurum yetkililerinden edinilen bilgilere üretimin devam edebilmesi ve artması için işçi açıklarının giderilmesi şart.
Aksi taktirde üretim pek çok galeride durabilir.

BAZI OCAKLARDA ÜRETİM DURABİLİR
TTK’da üretim işçisi sayısı 3 bine kadar düştü. Son olarak pek çok yerde üretim işçisi olarak çalışması gereken işçiler maden ocaklarındaki güvenlik, nakliyat ve diğer servislere verilmek zorunda kaldı. 7 bin civarında çalışanı bulunan TTK’da yıl sonuna kadar emekliliğini hak edenlerin sayısı ise bin 500’ler seviyesinde.
Yeni işçi alınmaması veya sürecin uzaması durumunda güvenlik veya diğer gerekçelerle bazı galerilerde üretimin sonlandırılması, işçilerin belirli galerilerde toplanması söz konusu. Hatta bazı müesseslerde üretimin tamamen durması da kaçınılmaz olabilir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞEBİLECEKLER Mİ?
Gözler 4 Haziran’da Zonguldak’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da. 
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu Erdoğan ile görüşüp bu durumu aktarmak istiyor.
Ak Parti Milletvekilleri ile  İl Başkanı Zeki Tosun’un da TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ve GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’in, Erdoğan ile görüşebilmesi için devreye girmesi bekleniyor.
Mekanize sistem ile kişi başına üretim artarken üretim işçisi sayısının aynı seviyede tutulamaması veya norm kadronun çok altında kalması üretime sekte vuruyor.