Bayındır Zonguldak Derneği Başkanı Yesari Sezgin, “Mithatpaşa tünelleri girişinde yer alan roman vatandaşlarına ait konutlar için çözüm önerisi getirdi.
İşte Yesari Sezgin’in o önerisi…
“Mithatpaşa tünelleri girişinde yer alan roman vatandaşlarımıza ait konutların görsel bir kirlilik yarattığı konusu kamuoyunda ve basında yer almaktadır. Buradaki evleri biraz renklendirmek hem görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak hem de güzel bir kentsel mekan görüntüsünü sağlayabilecektir.
Söz konusu yapıların yaratacağı görüntü kirliliğinin önüne geçebilmek hatta görsel anlamda katkı sağlamak amacıyla bu alandaki konutların farklı pastel renklere boyanması roman evlerinin yanındaki büyük taş duvarın üst kısmına sarmaşıklar dikilerek güzel bir görüntü elde edilmesi (sitedeki Badalıoğlu parkı duvarları gibi) Bayındır Zonguldak Derneği olarak önerimizdir.
Bu yapıların vaziyet planları ve cephe kesitleri boya firmalarına verildiği taktirde onların uzman elemanları tarafından uyumlu bir şekilde renk armonisi hazırlanabilmektedir. Bu konuda italya da uygulanan bir örnek ekte paylaşılmaktadır.
Özellikle Gazipaşa trafiğine önemli katkı sağlayacak bu tünel ve kavşak düzenlemesinin şehrimize hayırlı olmasını diliyor. Stklar dahil emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz ise bölgedeki sorunları dile getirmişti.