Sinema, televizyon ve müzik dünyasından isimlere verilen Altın Kelebek Ödülleri, 47’nci kez sahiplerini buldu.

Bu yıl 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'ne denk gelen ödül töreninde İbrahim Tatlıses'e 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' verilmesi ise sosyal medyada tepkilere neden oldu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Kadın Kolları İl Başkanı Av. Merve Kır  'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün kadına yönelik şiddetle ve kadınlara yönelik söylemleriyle sıkça gündeme gelen İbrahim Tatlıses'e verilmesine isyan etti.

Derya Tuna, Asena, Perihan Savaş ve Yıldız Tilbe gibi pek çok kadına sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan Tatlıses’in yaptığı açıklamalar arasında; “Kadın dövülür de sevilir de... Döveceksin dediysek de ağzını burnunu kırmayacaksın. Kadın susmasını bilecek, ağırbaşlılığını koruyacak (...) Ama sürekli dırdır ederse olmaz. Adamda dayanma sınırı var” gibi sözler bulunuyordu.

Merve Kır gecenin sponsoru Pantene’in ödülü geri çekmesi gerektiğini geri çekilene kadar da protesto için ürünlerini almayacaklarını ifade ederek şu ifadeleri kullandı:
“Kadına karşı erkek şiddetinin simge ismi İbrahim Tatlıses’e onur ödülü veren zihniyet de, buna alkış tutan da şiddetin failidir. Her gün kadın katliamının yaşandığı bu ülkede kadına karşı şiddeti meşrulaştırdığınız için @Pantene sizi KINIYOR ve ödülü geri çekene dek ürünlerinizi almayarak protesto ediyoruz”

Editör: TE Bilişim