Zonguldak'ta 4 yıl önce çalıştığı maden ocağının kuyu başında nikah kıyan 28 yıllık maden işçisi ve sendikacı 52 yaşındaki Hüseyin Kolçak, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bir süre önce GMİS Genel Sekreteri olarak seçilen Kolçak'ın cenazesi mesai arkadaşlarının maden ocağına getirildi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın da katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak, bir süre önce tedavi için İzmir'e gitti. Yaklaşık iki yıldır pankreas kanseri teşhisi ile tedavi gören Kolçak, tedavisine ara verildiği günler Zonguldak'a gelerek maden işçileri ile buluştu. Ancak 1 Ocak 2021 günü yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haberi ise eşi Yasemin Kolçak sosyal medyadan paylaştı. Acılı eş, "Merhaba. Yine ben, Yasemin Çakıcı Kolçak O gitti, beni, ailesini, madencilerini bırakıp gitti" notuyla eşinin vefat haberini duyurdu.

4 yıl önce düğün yaptığı iş yerine bu kez cenazesi geldi
28 yıllık maden işçisi Hüseyin Kolçak, geçtiğimiz 2016 yılında çalıştığı TTK Kozlu Müessesesindeki 1. nolu kuyu başında bir ilki gerçekleştirdi. Yasemin Çakıcı ile ilk kez maden ocağının önünde gerçekleştirilen nikah töreniyle dünya evine giren Kolçak, bir ilke de imza atmış oldu. Çalıştığı maden ocağında mesai arkadaşlarının davetli olduğu anlamlı günde çift başlarına baret takarak nikahını kıydı. Aradan geçen 4 yılın ardından Kolçak'ın bu kez cenazesi iş yerine geldi. Cenaze töreninde gözyaşları adeta sel olup aktı. Kolçak, ağır ve zor bir tedavi sürecine rağmen arkadaşlarının desteği ile mücadelesini sürdürdü. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen hayata tutunamadı.

Yapılan duaların ardından Kolçak'ın cenazesi Devrek ilçesine götürüldü. Kolçak'ın çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden kardeşi Soner Kolçak'ın mezarının yanına defnedileceği öğrenildi. Hacettepe Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 24 yaşındaki kardeş Soner Kolçak, 12 Şubat 2006 tarihinde Niğde Aladağ’da çığ düşmesi sonucu 4 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybetmişti.