Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile yazılı bir mesaj yayımladı. Pulat mesajında Ak Parti hükümetinin pandemi sürecini yönetemediğini belirterek şu ifadeleri kullandı

“Ülkemizi hiçbir alanda doğru dürüst yönetemeyen AKP hükümeti pandemi sürecinde de ne ekonomik, ne de sağlık anlamında ülkemizi ve şehrimizi de yönetememiştir.

Ülkemizde sağlık çalışanlarının öz verili çalışmalarına karşılık salgının başlangıcı itibariyle Sağlık Bakanlığı tarafından yeterince korunamayan, yine  iktidarın salgını yönetme konusundaki başarısızlığı nedeniyle 130.000 den fazla sağlık emekçisi hastalıktan etkilenmiş,351 sağlık çalışanı yaşamını kaybetmiştir. Sağlık çalışanlarımızın önemini bir kez daha anladığımız bu dönemde AKP iktidarı sağlık emekçilerimizin iş, gelir ve gelecek kaygısına neden olmuştur.

Tüm hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın, pandemi sürecinde karşılaştığı  her türlü güçlüklere rağmen, mesleklerinin icrasında, kendi hayatları pahasına vatandaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik gayretleri bizler için çok değerlidir.

Bu duygu ve düşüncelerimizle; sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirildiği bir Türkiye Cumhuriyeti umuduyla, çaba ve gayretleriyle gecesi gündüzü olmadan Corona virüsüne karşı insanüstü çaba gösteren tüm sağlık emekçilerimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, salgın sürecinde kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Editör: TE Bilişim