CHP İl Kadın Kolları Başkanı, Kadın Kolları MYK üyesi Merve Kır, Zonguldak’ta  genç bir kadının sokak ortasında, tanımadığı bir erkek tarafından saldırıya uğramasıyla ilgili açıklama yayımladı.

Kır adamın savunmasındaki “Tanımıyorum. Yoldan geçen kadına vurdum. Başka bir şeye sinirlendim” sözlerine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:
“Kadınlar öldürülüyor, tecavüze uğruyor, şiddete uğruyor, işkenceye maruz kalıyor. Sadece kadınlar mı çocuklarda bütün bunlara maruz kalıyor. Her gün bir kadın cinayeti, kadına şiddet haberleri ve çocuk istismarı haberi manşetlerden inmiyor. Zanlılar yakalanıyor belki ama yetersiz olan, caydırıcı olmayan cezalar yüzünden, toplumda kadına karşı değişmeyen bakış açıları,yetersiz eğitim yüzünden her gün bir yenisi ekleniyor bu haberlere.

Daha bugün Zonguldak’ta hiç tanımadığı bir kadına yumruk atıp, dişlerini kırdı bir kişi.  Gözaltına alınıp, tutuklanan Ümit Kalmaz isimli erkek, savcılık ifadesinde, başka bir şeye sinirlendiğini belirterek, "Tanımıyorum. Yoldan geçen kadına vurdum. Başka bir şeye sinirlendim” diyebilme cüretini gösteriyor.

Yaşam hakkı her gün gasp ediliyor. Sessiz kalmamızı beklemeyin! Kadınların can güvenliği kalmadı, YETER ARTIK! “

Editör: TE Bilişim