Zonguldak İl, merkez ilçe ve ilçe Başkanlıklarının Mazbatalarını, Genel Başkan Yardımcısı Vahide AYŞİT ve İstanbul İl Başkanı İsmail Karadağ verdi!

#DUMED' YARINLARA IŞIK OLUYOR

Yaklaşık bir buçuk yıl önce genel merkezi İstanbul'da kurulan ve kısa adı (DUMED) olan Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Eğitim Derneği sokak çocukları yararına gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor. Türkiye'nin bir çok noktasında temsilcilik ofisleri bulunan DUMED'e gönüllü katılımcıların sayısı da her geçen gün daha da artıyor.

Sokak çocuklarını uyuşturucu maddelerden uzak tutmak ve yine Kadına şiddet, Çocuğa taciz tecavüz, Hayvan hakları, Salgın hastalıklar ve Doğa ve çevreyi koruma amacıyla kurulan Dünya Uyuşturucu İle Mücadele Eğitim Derneği ülke genelinde yapılanmasına son hızla devam ediyor. Önceki gün yine açtığı temsilcilik ofisleri ile mazbata töreni gerçekleştiren DUMED' Genel BAŞKANLIĞINI #ERSOYŞENGÜL 'ün üstlendiği İstanbul İl Başkanlığını İsmail Karadağ’ın İzmir il Başkanı olarak Tülin Coşkun Alpgündüz ve İLÇE Başkanları İle yürüttüğü dernek sokak çocuklarına adeta umut oldu.

"BİR DOKUNUŞ, BİN UMUT"

Derneğin Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve Gaziantepli olan iş kadını Vahide Ayşit ' DUMED ile ilgili bilgiler verdi. Derneğin kurulmasının sadece insanlık yararına değil doğa ve hayvanlar yararına da olduğunu anlatan Ayşit, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Bir Dokunuş Bin Umut düşüncesiyle çıktığımız yolda güzel ve başarılı projelere imza attık. Sokakta yaşayan çocuklarımıza daha güzel bir gelecek sunmak maksadıyla yaptığımız bu onurlu oluşumda herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz.

DUMED olarak Sokakta yaşamak zorunda kalan çocuklarımıza BİR NEFES ' BİR UMUT " BİR HAYAT Sloganıyla destek veren bir çok yararlı projelere imza attık. Biz ilk adımı İstanbul'dan başlattık ve Türkiye'ye yayılması içinde var gücümüzle çalışıyoruz"dedi.

DUMED'TE PROJELER HIZ KESMİYOR

İşe ilk olarak sokak çocuklarının gıda sorununu çözmekle başladıklarını dile getiren Vahide Ayşit "Sokakta yaşamak zorunda bırakılan çocuklarımızın büyük çoğunluğu açlıkla mücadele veriyor. Biz bunları tespit ederek onlara yiyecek ve içecek yardımıyla başlayacağız. Aç kalan her insan veya her canlı etrafına mutlaka zarar verir. Yine bunun yansıra özellikle soğuk kış günlerinde yatakhane, pansiyon gibi sıcak bir çatı altında onları toplayacağız.

Rahatça banyolarını yapıp yemeklerini yiyip ve huzurlu bir şekilde uyumalarını sağlamak bizleri de son derece mutlu edecek. Yine uyuşturucu madde bağımlısı olan çocuklarımıza elimizi uzatarak onların tedavileri için yoğun çaba sarf ediyoruz. Topluma sağlıklı ve faydalı bireyler yetiştirmek için verdiğimiz bu mücadele de duyarlı vatandaşlarımız sağ olsunlar bizleri yalnız bırakmıyorlar. El ele verdiğimiz sürece imkansız diye hiç bir şey yoktur.

Şu an çocuklarımızın eğitimi ve onların yarınları için DUMED olarak bir çok projemiz bulunmakta. İnşallah en kısa sürede de bu projelerimizi hayata geçirerek sokakta yaşayan çocuklarımıza güzel yarınlar hazırlayacağız.