-ÖZEL HABER-

Zonguldak’ın merkezinde Atatürk Devlet Hastanesi’nde tek doktor olması nedeni ile Onkoloji servisi önünde bekleyen hastalar yoğunluk oluşturdu.

Zonguldak’ta uzun zamandır yaşanan Tıbbi Onkolog yokluğundan dolayı tedavileri aksayan kanser hastaları ve yakınları çaresizce Metin Pehlivan’a muayene olmak için beklerken bir vatandaş kalabalığı cep telefonu ile görüntülemek istedi.

Edinilen bilgilere göre bir hasta yakını yaşanan kalabalığı ve hastaların çaresizliğini görüntülerken hastane güvenliğinin müdahalesi ile karşılaştı. Kısa süreli tartışmanın ardından orada başka bir doktor için sıra bekleyen başka bir kadın “Ben kardeşimi 38 yaşında kaybettim bu hastalıktan. Senin tanıdığın içinde olsa yine engelleyecek miydin” diyerek güvenliğe tepki gösterdi.

Yaşanan tartışmanın ardından hastalar ve hasta yakınları da güvenliğe tepki gösterdi.

Olay kısa süre içerisinde kontrol altına alınırken hasta yakınlarını sakinleştiren yine hasta yakınları oldu. Bu kalabalıkta korona olmadıysak mucize diyen hasta yakınları “Zaten kanserle savaşıyoruz. Üstüne koronaya yakalanacağız. Sosyal mesafe diyorlar ama çaresizce bu kalabalığın içinde beklemek zorundayız. Bu soruna biran önce çözüm bulunmalı” diyerek yetkilileri göreve davet etti.

Editör: TE Bilişim