Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık-İş, Hekim-Sen, Kamu diş Hekimleri Derneği (KADHED), Tabip-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) TBMM Genel Kurulu’na teklif olarak sunulan düzenlemeye karşı 1 günlük iş bıraktı.

Konu ile ilgili Atatürk Devlet Hastanesi önünde toplanan hekimler taleplerini sıralayarak düzenlemeye tepki gösterdi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Hekim-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kübra Yıldız; “Biz, “Başka Kamil Furtun’lar Ersin Arslan’lar olmasın, yaşatmak için yaşamak istiyoruz” diyen hekimleriz.

Biz, gecesi gündüzü olmayan bir meslek grubuyuz. biz, hastalandıran bu sağlık sistemine göz yummayan, toplum sağlıksızken nefes alamayan, biz, bu gördüğünüz binalarda sistemin tüm başarısızlığının altında bırakılanlarız. Biz aylardır oyalama taktikleri ile yok sayılan, emeği hiçleştirilen, mesleği değersizleştirilen hekimleriz. Biz disiplin soruşturmaları, aile hekimliği ceza yönetmeliğiyle, mobbingle baskı altına alınmaya çalışılanlarız.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen; biz hekimler olarak “Giderlerse gitsinler!”e boyun eğmeyi reddedenler; hekimliğin beyazını karanlığa ışık yapanlar; artık yeter diyoruz. Uzun mesailerde, yorucu nöbetlerde, kışkırttığınız sağlık taleplerine yanıt vermeye çalışan emeğin sahibi olarak HEKİMLER, SSAĞLIĞI ÜRETEN TÜM BİLEŞENLER,

Yoksulluk sınırı altı ödemelere,

Bizleri ölümüne çalıştıranlara,

Sağlıkta şiddeti üretenlere karşı sözümüz var diyoruz. Yeni yasa tasarısıyla yeniden farkına vardığınız gibi Meclis’te, ekranlarda yürüttüğünüz senaryolarınız; hem bizlerin hem de toplumun gözünde artık hükümsüzdür.

Aylar süren oyalamanın ardından, gasp yasa tasarısıyla hekimlerin emeğiyle yeniden alay ettiniz. Bizler emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talep ederken, nitelikli şekilde ve baskı altında olmadan çalışabilmemiz için yeterli süre ve olanaklar, sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları, toplumun daha az hastalanması için koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini isterken; sizlerin yaptığınız biz hekimlere performansa dayalı ödeme sistemini dayatmak, emeğimiz için ayrılması gereken bütçeyi şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli olarak gömmek oldu. Sizin biz hekimlere dayattığınız sağlıksızlığa karşı bizler bu gidişatı değiştirmek, sağlıklı bir gelecek için birlik olduk.

Bugünkü G(ö)REV eylemimiz bir itirazdır! Meclis’te yürütülen senaryoyu reddediştir! Hakkımız olanı alana kadar tüm hekimler hep birlikte, sağlıksız politikalarınızın ve emek gaspınızın karşısında olmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Tüm Türkiye’de hakları için, mesleğinin onuru için bir araya gelen hekimler olarak, sağlığı üreten tüm bileşenler olarak biliyoruz ki emeğimizin hakkını aldığımız, sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz.

Hekimler Birlik Oldu!

Sağlıkta Performans Ölüm Demektir

Sağlıkta Şiddet Sona Ersin

Emek Bizim Söz Bizim

Susmuyoruz Korkmuyoruz Hiçbir yere Gitmiyoruz!” ifadelerini kullandı.