Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Medikal Onkoloji uzmanı Prof Dr Hüseyin Engin istifa etmesinin ardından hastanede onkolog olmadığını ve hastaların mağdur olduğunu ifade ederek açıklamada bulundu. 
Kanser hastalarının bu dönemde ne yapacağını şaşırdığını belirten Topaloğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“BEÜ Hastanesinde; Kanser  hastalarına  bakacak onkoloji doktoru yok, Kanser hastaları bu pandemi döneminde ne yapacaklarını şaşırdı,
Kentimizde zaten kanser vakaları bu kadar yoğunken; Bölge Araştırma hastanesinde onkoloji doktoru olmaması akıl alır gibi değildir.
Sağlık Müdürü, Rektör ve Vali bu konuda ne diyorlar.
Zonguldak'ta iktidar Temsilcileri Milletvekilleri Belediye başkanı. Deyim yerindeyse Her gün Zonguldak'ın kalkındığından söz ederken, Bununla övünürken İnsan sağlığını hiçe sayıyorlar.
Evet kendileri iktidar olanaklarını kullanarak her yerde bedava tedavi olabilirler. Bizim gibi yoksul dar gelirli insanlar ne yapacak. Her gün hastaneler arasında mekik dokuyacak, Yada korona olacak bu nasıl bir anlayış bunu bize birileri açıklasın.

Zonguldak'ta Cami için gösterilen çabanın binde biri neden bu konularda gösterilmiyor. Yoksa iktidar sahipleri Kanser hastalarından umudumu kesti.

Bu kenti yönetenlere sesleniyoruz. Sağlık herkesin en temel hakkıdır.
Beü hastanesine derhal onkoloji hekimi atanmalı kanser hastaları tedavi edilmelidir.
Hastalar çaresiz bırakılmamaladır.”