Zafer Partisi Zonguldak İl Başkanı Oğuzhan Turhan Fevkani Köprüsü’nün yıkımının yeniden gündeme gelmesi ile Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’a seslendi.

Turhan seçim öncesi Selim Alan’ın “köprüyü yıkmayacağınızı ve esnafı mağdur etmeyeceğim” sözlerini hatırlatarak köprü altı esnafına psikoloji baskı yapıldığını konu ile ilgili aceleci davranılmaması gerektiğini belirtti.

Turhan’ açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Çok Değerli Zonguldak Belediye Başkanımız Sayın Ömer Selim ALAN’A sesleniyorum. Zonguldak köprü altı esnafları mağduriyet yaşamakta ve bu konuda ciddi bir sorun var. Değerli başkan siz tüm Zonguldak’ın belediye başkanısınız ve hiçbir ayrım yapmadan herkesin sorunlarını dinlemek ve çözmek için çaba harcamak zorundasınız.

 Fevkani Köprüsü’nün yıkımı ile ilgili söylentiler, belirsizlikler ve çelişkili açıklamalar köprü altı esnafını sıkıntıya sokuyor ve gelecek günler için plan program yapmasını engelliyor.

Her fırsatta köprü altı esnafının mağdur etmeyeceğinizi ifade ediyorsunuz. Ancak  geçtiğimiz günlerde katıldığınız bir TV  programında “bu hafta tebligatları yollamaktan” bahsediyorsunuz.. Ortak çözüm bulunmamışken bu acelenizin sebebi nedir?

Bu insanlar 50-60 yıldır hayatlarını Zonguldaklılara hizmet etmekle geçirmiş Zonguldak’ın en eski esnaflarıdır ve karınları “yapacağım edeceğim” gibi boş sözlere toktur. Ortaya çıkan belirsizlikten oldukça rahatsızlık duymaktadırlar.

Bu esnafların ortak sıkıntısı yaz sezonu gelmesine rağmen mal alamıyorlar bu sıkıntıdan bilginiz var mı? İş yerlerine mal alsa belirsizlik karşısında borcunu nasıl ödeyecek? Çünkü yarın ne olacağı belli değil.

Köprü altı esnafını Acılık bölgesinde yapılan iş merkezine taşıyacağınızı söylüyorsunuz.. Bu iş merkezinde 47 iş yeri mevcut köprü altında ise 93 esnaf var. Bu taşınıp yerleşme işi nasıl olacak?  Bu konuda tarafınızdan mantıklı bir çözüm önerisi henüz yapılmış değil. 

Acılıktaki iş merkezindeki satılacak dükkânların fiyatları ne olacak? Salgın ve ekonomik kriz nedeniyle geliri bir hayli düşmüş olan köprü altı esnafı böyle bir masrafın altından nasıl kalkacak..  

Birçok esnaf günlük kazandığı ile mesleğini ve hayatını sürdürme mücadelesi verirken bu yaptığınız ile insanların psikolojilerini bozuyorsunuz yapmayın.  

Günümüz ekonomik şartlarında zaten durma noktasına gelen ticaret esnafımızı buhrana süreklerken bu esnaflarımız ile ortak çözüm bulabilirsiniz. Ben yaptım oldu, sizde uyacaksınız dayatması çözüm getirmeyecektir.

Köprü ile ilgili bir rapordan bahsediyorsunuz. Söz konusu rapor iki ay önce onaylanmış. Siz ise neredeyse bir yıldır bu köprüyü yıkmaktan bahsediyorsunuz. Bu açıklamalar büyük bir çelişki değil mi? Ayrıca 2019 yerel seçimlerinde Köprü altı esnafından belediye başkanı olmak için destek isterken “köprüyü yıkmayacağınızı ve esnafı mağdur etmeyeceğim” sözünü ne çabuk unuttunuz. 

2018 yılında ODTÜ tarafından hazırlanan raporu yayınlayın da Zonguldak halkı gerçekleri görsün. Klasik AKP Zihniyeti ile hareket ediyorsunuz, yıkmaktan vazgeçin.  

Fevkani köprüsü Zonguldak’ın en önemli tarihi eseridir ve korunmalıdır. Bu şehrin hafızasını silmeye çalışıyorsunuz, yapmayın. Fevkani köprüsü yıkılmadan onarılıp, güçlendirme çalışmaları ile bu şehre uzun yıllar hizmet vermeye devam edebilir. Ayrıca başkanlığınız döneminde icralık olmuş bir belediye hangi bütçe ile bu köprüyü yıkacak ve yerine hangi bütçe ile ne yapacak?

 Lütfen açık olun, köprü altı esnafına ve Zonguldak halkına açıklama yapın.  

Lavvar alanının ihalesi bir yıl önce yapıldı ve muhtemelen ödeneksizlik yüzünden bu güne kadar bir tek çivi çakılmış değil. Projenin ne olduğu bile henüz bilinmiyor. Sahil projesinde yaptığınız gibi Zonguldak halkı ne yapılacağını yapılırken öğreniyor.. Bu tavrınız doğru değil.

Esnaflarımızın kafasındaki sorular ve yaşadıkları mağduriyete son vermeden yapılacak olan tahliye ve yıkım mutlaka Ömer selim ALAN’A vebal olarak dönecektir.

Zafer Partisi olarak köprü altı esnafımızın mağdur edilmeden bu sürecin yürütülmesi noktasında Zonguldak Belediye Başkanımız Ömer selim alana bu çağrımızı siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla iletiyoruz."

Editör: TE Bilişim