EPDK’nın yerli kömürden enerji alım fiyatını ithal kömürden üretilen enerji alım fiyatının yarısına düşürmesi ile termik santraller Zonguldak üreticisine kapıları kapattı. Sorunun çözülmesinde yalnız kalan üreticilerin büyük bölümü üretimi durdurma kararı almak zorunda kaldı. Sorun yine çözülmez ise yaklaşık 3 bin işçi işsiz kalacak. 

ENFLASYONLA MÜCADELE ZONGULDAK’I VURDU
Enflasyonla mücadele kapsamında ülkemizdeki elektrik üreticisi kurumlara kullandıkları hammaddenin yerli ya da ithal olması durumuna göre serbest piyasadaki elektrik satışları için getirilen fiyat sınırlaması Zonguldak üreticisini, çalışanını ve esnafını vurdu.
Düzenlemeye göre; ithal kömürle çalışan santraller için üst limit 2500TL,  yerli kömür içi 1200TL olarak belirlendi. Düzenleme ile birlikte termik santraller daha karlı elektrik satabilmek için yerli üreticiden kömür alımını durdurdu. EREN Enerji yetkilileri konuyla ilgili üreticilere bilgi vermezken diğer yandan sorunun çözülmesi için devreye girmesi gereken siyasetçilerin ilgisizliği tepki çekiyor.

ÜRETİM DURDURMA KARARI ALINDI
Günler geçmesine rağmen AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’dan bekledikleri ilgi ve desteği göremeyen üreticilerden bazıları Pazartesi itibariyle üretimi durdurma kararı aldı.
Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir’in, aynı zamanda maden mühendisi olan milletvekili Polat Türkmen’e ulaştırdığı sorun mektubuyla ilgili somut adım atılmadı.
Sosyal medyalarından bol bol fotoğraf paylaşan Zonguldak Millletvekillerinin böylesi bir sorun karşısında sessiz kalması ve sorunun çözümü için daha aktif görev almaması büyük tepki çekiyor.
Üç Milletvekilinin sorunun çözümü için kenetlenerek hem EPDK hem de termik santrallerin yönetimleriyle çözüm adımlarını atması isteniyor.

Z HABER SORUNUN TAKİPÇİSİ
Z HABER’in gündeme getirdiği sorunun çözümü için son on günde pek çok açıklama geldi.
AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’dan sektörü rahatlatacak bir net bir açıklama gelmedi. Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek sorun yokmuş gibi davranmaya devam ediyor. 
Zonguldak’ta sadece üreticiyi değil, binlerce çalışanı, ailelerini ve esnafı doğrudan etkileyen sorunun çözümü için ortak akıl anlayışı içinde haberlerimize devam edeceğiz. Zonguldak’ın bir numaralı gündemi olması gereken sorunla ilgili sorunun ve çözümün muhataplarını çok acil olarak bir masada toplanmaya davet ediyoruz.