Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi’nde göreve başlayan Duygu Bayır Garbioğlu’nun BEÜ’de görev alması için görüşmeler başladı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tek Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Engin’in istifası sonrası Zonguldak’ta kanser hastaları mağdur olmuştu.
Onkoloji Uzmanı Metin Pehlivan’ın Atatürk Devlet Hastanesi’nde göreve başlaması ile onkoloji uzmanı eksikliği bir nebze de olsa çözülürken Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Merkezi’nde çalışacak bir onkolog bulunamaması sorunun devam etmesine neden oldu.
Sağlık Bakanlığı’nın atamaları sonrası Duygu Bayır Garbioğlu’nun da Atatürk Devlet Hastanesi’ne göreve başlaması sağlandı ancak üniversite hastanesindeki merkez yine boş kaldı.
Kanser tedavisi için her türlü ekipman ve cerrahi merkezi bulunmasına karşın onkolog olmadığı için çalıştırılamayacak duruma gelen merkez için formül arayışı devam ediyor.
Daha önce de gündeme gelen transfer ile gönüllülük esasına göre Duygu Bayır Garbioğlu’nun BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapması gündemde.
Atatürk Devlet Hastanesi Yönetimi, İl Sağlık Müdürlüğü ve BEÜ Tıp Fakültesi yönetimi arasında yapılacak görüşmeler ile nasıl bir sonuç alınacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda benzer durum tam tersi şekilde yaşanmış ve BEÜ Tıp Fakültesi’nde görevli onkolog Atatürk Devlet Hastanesi’ne geçiş yapmıştı.