Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Hakan Yeşil Başkanlığı’nda pandemi kurallarına uygun olarak Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ve GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticilerinin katılımıyla 16 Ağustos 2021 tarihinde Sendika Genel Merkezi’nde toplandı.

YEŞİL; TOPLU SÖZLEŞME DÖNEMİNDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Toplantının basına açık bölümünde konuşan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Başkanlar Kurulu’ndaki gündem maddelerimiz toplu iş sözleşmelerimiz, işyeri sorunlarımız, ülkemizde yaşanan afetler, artan pandemi ve alınacak önlemler.

Öncelikle ülkemizde son zamanlarda yaşanan afetlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Yaraların bir an önce sarılması konusunda da yetkililerle istişare halindeyiz.

Toplu iş sözleşmemizde Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu, teşkilatı elele vererek büyük bir aile olduğunu gösterdi. Sorunların aşılması konusunda yaptığımız koordineli çalışmayla toplu sözleşme sürecinin sonuna geldik. Birçok kazanımımız oldu.

Ben bu toplu sözleşme döneminde emeği geçen herkese, başta TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay, Çalışma Bakanımız, Enerji Bakanımız, Milletvekillerimiz, Genel Müdürümüz ve çok yoğun efor sarf eden çalışma arkadaşlarıma sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Çok koordineli bir çalışma oldu. Huzurunuzda bir kez daha emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

ARKADAŞLARIMIZIN YÜZÜ GÜLÜNCE BİZİM DE YÜZÜMÜZ GÜLÜYOR

Bir gazetecinin, yerüstü işçilerinin ücretleriyle ilgili sorduğu soruya yanıt veren Yeşil, “TTK yerüstünde çalışan arkadaşlarımızın ve MTA’daki arkadaşlarımızın ücret düşüklüğü nedeniyle yaşadığı sıkıntılar vardı.

Tabii iki yıl önceki toplu iş sözleşmemizde bir nebze de olsa kazanımlar elde ettik ama yeterli olmadığını düşünüyorduk. Arkadaşlarımızla birlikte, çok koordineli bir şekilde sorunları yetkililere anlattığımızı düşünüyorum ve karşılığında yeni kazanımlar elde ettik.

TTK’da yerüstündeki arkadaşlarımızın ve MTA’daki arkadaşlarımızın sıkıntıları bir nebze olsun giderildi. Tabii arkadaşlarımızın yüzü gülünce bizim de yüzümüz gülüyor. Yeni kazanımlar elde etmek bizlere mutluluk veriyor.

Güzel bir sözleşme oldu, inşallah yakında sonlanacak. Toplu iş sözleşmemiz imzalanınca kazanımlarımızı net bir şekilde size anlatırız” dedi.

Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) işçi alımıyla ilgili sorulan soruya şöyle yanıt verdi; “Biz yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Dönem dönem işçi alımları oldu, bu alımlarda Sendikamızın da çok emeği var.

Biz kurumu ayakta tutmak için kuruma tekrar işçi alınması için mücadelemize devam edeceğiz.

Daha önce iktidar milletvekillerimizle beraber Enerji Bakanımızla bir görüşme yaptık. Bu konuyu da anlattık.

Tabii bu çalışmalarda, toplu sözleşmede olduğu gibi iktidar demeden, muhalefet demeden, sivil toplum örgütleri demeden, Genel Maden İşçileri Sendikası bu işlerin içinde olmalarını istiyor.

Toplu iş sözleşmesi döneminde birbirimize sağladığımız güçle beraber büyük sıkıntıları aştık. İşçi alımında da aynı birlikteliği sağlayıp Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun üretimini artırması konusunda çalışmaları koordineli bir şekilde yapacağız” dedi.