Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın projeler hakkında yeterli açıklamaları yapmadığını belirterek gelişmeleri halktan gizlediğini ifade etti.

Uzun, Selim Alan’a seslenerek “Sadece gerçeği görmek doğruyu bilmek derdindeyiz. Sizden tüm Zonguldak halkını ilgilendiren bu projelerle ilgili ahkam kesmenizi değil ayrıntılı bir açıklama istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’un açıklaması şu şekilde:

“26 Şubat'ta Lavuar Alanı ihalesi yapılacağını ilan eden Sayın Belediye Başkanı hangi projeleri yarıştırmış?

Oylarıyla başkanı olduğu şehrin sakinlerinin fikirlerinin hiç mi değeri yok? Şehri birlikte yönetme sözü ile seçilenler her şeyden önce halkı unutmuş durumdalar. Adeta Zonguldak babalarının malıymış gibi, tapusunu almışlar gibi davranıp halkı yok sayarak ‘Ben ne dersem o, nasıl istersem öyle ‘ mantığıyla hareket etmekteler.

İktidar oldukları günden bu tarafa ülkeyi saçma sapan ve hunharca betona boğan zihniyet acaba şimdi nasıl bir projeyi hayata geçirmek için çabalıyor merak ediyoruz.

Zonguldak liman bandında yapmakta oldukları proje dahi hala halkımızca anlaşılamamıştır. Gizli saklı yürüyen işlere neden gerek duymaktalar bunu anlamak mümkün değildir.

Halka rağmen halk için hizmet yapılmaz. Belediyecilik halkla birlikte yapılırsa belediyeciliktir. Gönül Belediyeciliği yapacağız diye slogan atanlar gönüllere hakaret etmektedirler. Halkın gönlünü almadan işe koyulanlar kimin gönlüne göre hareket ediyorlar?

Lavuar alanı için müze ve otopark yapılacak diyor sayın başkan . Bu sefer otopark yapmak akıllarına gelmiş çok şükür. Projeyi yarıya kadar yapıp sonra 'otopark yapmayı unutmuşuz' diyerek etraftaki tarihi binaları yıkmaya da kalkabilirlerdi.!

Şakası bir yana halktan gizlenen hiç bir çalışmayı ahlaki ve vicdani bulmuyoruz.

Biz lavuar alanı boş kalsın, atıl durumda devam etsin istemiyoruz. Elbette şehrimize yakışan, halkımızın en beğendiği proje seçilip o uygulansın istiyoruz.

Doğrusu da budur. Öncelikle mevcut projeler ortaya konmalı, halkın onayı alınmalı ve uygulanmalıdır.

Harcanacak hatta borçlanılacak para Zonguldak'ımızın aziz halkının parasıdır.  Başkan Selim Alan her şeyden önce bunun idrakinde olmalıdır. Yapılacak iş ve işlemler önce halkımızın gönlüne ve gözüne hitap etmelidir. 

Biz şehrimiz adına bahse konu projeyi görmek, bütçesini bilmek, Zonguldak'ımızın yararına ve ihtiyaçlarının karşılandığına inanmak istiyoruz.

Oldu bittiye getirilen, halkımıza rağmen yapılmaya kalkılan hiçbir iş ve işlemi onaylamıyoruz.

Halkımıza oldu bittiye getirilen işlerle, lütufta bulunuyormuşçasına tavırlara izin vermeyeceğiz.

Zonguldak Belediye Başkanına ahlak, vicdan, hoş görü ve ortak akıldan ayrılmaması noktasında davette bulunuyoruz.

Ankara'da Melih Gökçek döneminde yaşanan ranta ve zevksizliğe kurban edilen projelerle karşılaşmak istemiyoruz. Rant uğruna bir takım müteahhitlere peşkeş çekilecek gizli, saklı her şeyin karşısında olacağız.

Zonguldak insanı hem maddi ,hem ruhsal olarak çökmüş durumdadır. Halkımıza en azından görsel ve sosyal açıdan moral katacak bu projelerin neye benzediğini bilmek hakkımız.

Her ay düzenli olarak ‘’Sahil projesini yerine inceledi’’ diyerek klasik parmak uzatarak verilen pozlarınızı basın da görüyoruz .Ama içerik yok ;Neyi incelediniz? Oraya tam olarak ne yapıyorsunuz? Hangi aşamaya gelindi ? En ufak bir açıklama yok …

Lavuar Alanı içinde ‘’Etkinlik Çayırı’’ yapacağınızı ifade etmişsiniz .Biz Zonguldak halkı olarak  bize layık gördüğünüz projeyi açık bir şekilde görmek ve bilmek istiyoruz.

Şahsınız bu tip açıklama ve sorgulamalardan hoşlanmıyor ve nankörlük olarak görüyor bunu biliyoruz! Ancak biz ne nankörüz ,nede sizin duymak istediğiniz koroya dahil oluruz ... Sadece gerçeği görmek doğruyu bilmek derdindeyiz... Sizden  tüm Zonguldak halkını ilgilendiren bu projelerle ilgili ahkam kesmenizi  değil ayrıntılı bir açıklama istiyoruz…”