Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gençlik Merkezi üyeleri, Cuma namazında kullanılmak üzere camii girişlerinde tek kullanımlık seccade dağıttı.

“Çin’in Wuhan kentine ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde dünyayı etkisi altına alan covid-19, yaşamın her noktasını olumsuz yönde etkiledi. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de vatandaşlar aylarca camiye gidemeyerek ibadetlerini evde yapmak zorunda kaldılar. 16 Mart 2020’de ibadete kapanan camiiler, 12 Haziran’dan itibaren ise kademeli olarak cami avlularında ibadet edilecek şekilde açıldı. Öte yandan, İçişleri Bakanlığı’nın ibadetler ile ilgili 81 İl Valiliği’ne gönderdiği genelgede “Cami ve mescitlere gelecek kişilerin yanlarında şahsi seccadelerini getirmeleri sağlanacak veya imkanlar nispetinde müftülükler tarafından tek kullanımlık seccade temin edilmek suretiyle kullanıma sunulacak. Cami avlusunda namaz kılındığında vatandaşlarımıza seccadelerini yıkamaları tavsiye edilecek.” ifadelerine yer verildi.

Bu kapsamda uzun süredir seccadeleri ile camilere giden vatandaşlar için Zonguldak Gençlik Merkezi tarafından tek kullanımlık seccade dağıtıldı. Vatandaşlar gönüllü üyelere teşekkür ederek, ‘Sizin sayenizde ibadete gelmeyecek kişiler bile geliyor.’ dediler.

Editör: TE Bilişim