-ÖZEL HABER-
Enflasyonda mücadele kapsamında yapılan düzenleme çerçevesinde kömür satışına getirilen düzenleme Zonguldak’ta ki yerli kömür üretimine büyük darbe vuruyor.
Düzenlemeye göre termik santrallerin kullanacağı yerli kömüre sınırlama getirilerek ithal kömür teşvik ediliyor.
Z HABER’in gündeme getirdiği olay rödevanslı saha işletmecileri ve sahalarda çalışanlar arasında günün konusu oldu.
Aynı zamanda zaten iyice daralan şehir ekonomisinin de büyük kan kaybetmesi olarak yorumlanan düzenlemeye ilişkin açıklamalar devam ediyor.
Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir’in ardından Z HABER’in sorusuna yanıt veren bir başka isim sektörün en düzgün çalışan isimlerinden olarak tanınan Alaattin Kurnaz oldu.

“BAKANLIĞIN AÇIKLADIĞI FİYATLA KİMSE ÜRETİM YAPMAZ”
Z HABER’in yaklaşık 2 bin 800 kişinin işsiz kalabileceğini duyurduğu konuyla ilgili ilk haberini yorumlayan Alaattin Kurnaz şöyle dedi;
“Ülkemizde ne zaman ekonomik kriz olsa önce yerli kömür işletmelerinden destek istiyorlar. Zonguldak’ta çıkan kömürün yüzde 90’ı ÇATES, Eren Enerji ve Çimento sektörüne veriliyor. Kalorisi de 3000 - 4000 arasındadır. Burada ithal kömürün önünü açtılar ve kükürt oranlarını da yükseltilerek Zonguldak’taki insanları, bizleri de zehirliyorlar. Enerji Bakanlığının açıkladığı fiyatla kimse üretim yapmaz. Zaten çok yüksek maliyetlerimiz var. Zonguldak’ta bize sahip çıkacak ne bürokrasi var ne de siyasetçilerimiz. Hepimizin Allah yardımcısı olsun”

BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ NEDEN SESSİZ?
Gelişmelerin ardından Zonguldak bölge milletvekillerinin ve iktidar kanadı siyasetçilerinin sessizliği devam ediyor. Maden Mühendisi Milletvekili Polat Türkmen’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile randevu alıp görüşmesi istenirken sürecin nasıl devam edeceği merak ediliyor. Daha önce yüksek rödevans bedellerinin düşürülmesi için yapılan çalışmalarda da rödevans işletmecileri yalnız bırakılmıştı.

Editör: TE Bilişim