Türk Kızılay’da kan stoklarının kırmızı alarm vermesinin ardından Zonguldaklı gazeteciler de kollarını sıvadı. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) ve Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) işbirliğinde gazeteciler; acil kan ihtiyacı olan vatandaşlar için Gazipaşa Caddesi’ndeki Kızılay aracında kan bağışında bulundular. Kan bağışı kampanyasına; ZGC Başkanı Derya Akbıyık, KGD Başkanı Mustafa Emen ve kentte yayın hayatını sürdüren ulusal ve yerel basının mensupları katıldı.

2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Zonguldak temsilcileri Valilik'te 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Zonguldak temsilcileri Valilik'te

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, gazeteciler olarak topluma öncelik ederek bu kampanyayı başlattık dedi. Başkan Akbıyık;”Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ve Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak bugün kan bağışı kampanyasını başlattık. Gün boyu sürecek cemiyet ve dernek olarak geçmişte de zaten kan bağışında bulunmuştuk. Kan bağışı için Kızılay koordinatörümüz bizi ziyaret etti. Hakikaten iki gündür kan stoğu kalmamış burada da biz topluma önderlik edelim, örnek olalım düşüncesiyle bugün bu kampanyada start vermiş olduk. Bütün ilimizdeki merkezindeki STK'ların da kan bağışı yapması gerektiğine inanıyoruz. Onlar da bu kampanyaya katkı versinler, destek versinler. Gerçekten kan vermek kutsal bir görevdir. Hayat kurtarıyoruz, can kurtarıyoruz. Bütün vatandaşlarımız da kan vermeye davet ediyoruz.

Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Emen, bu bağışların diğer STK’lara örnek olması gerektiğini ve omlarında kan vermeleri gerektiğini söyledi.
Başkan Emen;”Kızılay Kan Merkezi'nin kan stoğundaki azalmalar haberi üzerine Karaelmas Gazeteciler Derneği ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte böyle bir organizasyon yapma ihtiyacı duyduk. Kendimizi sorumlu hissettik. Bu anlamda  mesai arkadaşlarımızı burada kan bağışına davet ettik. Sağ olsunlar. Çoğunluk geldi. Gelmeye de devam ediyor. Bu sorumluluğu üzerimize aldığımız için de topluma böyle bu önemli durumda kan bağışının önemi anlamında davetimize geldiler, kanlarını veriyor kan vermek bildiğiniz gibi hayat kurtarıyor, çok önemli bir şey. İnanıyoruz ki yaptığımız bu olumlu hareket diğer STK'ların da buraya bu organizasyona Zonguldak'ın kan ihtiyacını karşılamaları anlamında gereken desteği vermelerini istiyoruz. Mutluyuz açıkçası gazeteci olarak. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Melisa Sapaz