Zonguldak Halkın Sesi Gazetesi ortaklarından Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir’in Zonguldak Belediyesi önünde benzinle intihar girişiminde bulunan eski belediye çalışanı Arslan K.’yı azmettirdiği iddiasıyla tutuklanmasının yankıları devam ediyor.

Arslan K.,’nın ifadesinde, Mustafa Özdemir ile intihar girişiminin yaşandığı gün uzun süre görüştüğü, eylemde kullanılan benzini ise Özdemir’in temin ettiği iddiası savcılık soruşturmasında da yer almıştı.

 Arslan K.’nın çelişkili ifadelerinin ve bazı kamera görüntülerinin Özdemir’in tutuklanmasına neden olduğu öğrenildi. Diğer yandan avukatları Özdemir’in söz konusu şahsı bu eyleme teşvik etmediğini belirterek tutuksuz yargılanması gerektiğini yönünde bir üst mahkemeye itirazda bulundu.

Özdemir’in bahse konu iddialar nedeniyle 2 ile 5 yıl arasında hapis istemiyle yargılanabileceğine dikkat çekilirken Bartın Sulh Ceza Mahkemesi’nin yapılan itiraza yanıtı merak ediliyor. 

Diğer yandan eylemi gerçekleştiren Arslan K.’nın serbest, azmettirici olmakla suçlanan Özdemir’in tutuklanması ise yargısal açıdan farklı yorumlara neden oldu. Avukatlar çoğunluklu olarak Özdemir'in tutuksuz yargılanması gerektiği görüşünde birleşiyor.

Editör: TE Bilişim