Zonguldak Havaalanı (ZON-HAV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Kahya CORENDON ve Sunexpless Havayollarına çağrıda bulunarak ilk yıldan yolcuyu küstürmeyelim dedi. Kahya uygulanan fiyat politikasındaki hatalara değinerek şu ifadeleri kullandı:
“CORENDON ve SUNEXPRESS Havayolları yetkililerine açık çağrımdır.

Almanya’da faaliyet gösteren yüzlerce Seyahat Acentası arkadaşlarımızın ortak düşüncesi olarak Sizlerden ricamız bilhassa Zonguldak fiYat politikalarınızı gözden geçirmenizdir.

Yıllardır insanımıza hizmet eden bizler bilhassa uçaktaki son koltukların fiyatlarını görünce müşterilerimize söylemeye bile utanıyoruz.

Vatandaş fiyatları bizim yükselttiğimizi düşünüyor. Corona yüzünden ettiğiniz zararı bizden mi çıkartıyorsunuz diyor.

Allah aşkına yüksek sezonda anlarım ama sezon öncesi 400-450 Euro tek gidiş bilet mi olur?

Taban ve Tavan fiYat politikanız yüzünden Zonguldak’a uçacak yolcumuzu hep Ankara ve İstanbul’a uçurmak zorunda kalıyoruz.

Bu yolcu hem bize, hem Size her zaman lazım.

Lütfen ilk yıldan yolcuyu küstürmeyelim.

Tamam her iki güzide şirketimize de Zonguldak seferleri için müteşekkiriz ancak bizler 1 koltuk bile boş gitse üzülüyoruz.

Ben iddia ediyorum mantıklı bir Fiat politikasıyla NRW den her gün uçak uçsanız dolu gidersiniz. Bizim insanımız fedakardır.

50-100 Euro’yu aramaz ancak aradaki fark uçurum olunca gözden geçirir.

Bakin sadece NRW de faaliyet gösteren 4 Başkonsolosluğumuza bağlı(Essen,Münster,Düsseldorf,Köln) sadece Türk Pasaportlu(Alman vatandaşı olanları hariç) 480 bin Zonguldaklı var(Eski Zonguldak).Bunların en az yarısı kadarda Alman Vatandaşlığına geçmiş olan var. Yani toplamda 700 bin civarında hemşerimiz bu bölgede yaşıyor. Bunların her yıl 10/1 i Zonguldak’a uçsa 70 bin:189 kişi = 370 uçak yapar. Günlük ortalama 1 uçak demektir.

Almanya’nın diğer eyaletlerinden sırf Zonguldak‘a uçmak için buraya gelenler, Hollanda ve Belçika’dan gelenler hariç.

Bilgilerinize sunar, gereğinin yapılmasını temenni ve rica ederim.”

Editör: TE Bilişim