Zonguldak ve Bartın’da 5-6 güne varan elektrik kesintilerinin sona erdirilmesi için ENERJİ-SA Başkent Elektrik firmasının çalışmaları devam ediyor.  Sorunlar büyük ölçüde çözümlenirken 9 ayrı ilden çok sayıda ekip Zonguldak’a geldi. Önümüzdeki günlerde beklenen yeni kar yağışı öncesi yıkılan direklerin yerlerine yenilerinin dikilmesi için çalışma başlatıldı. Basından ve kamuoyundan yükselen tepkiler sonrası neye uğradığını şaşıran firma gönül almaya çalışıyor.
Arazi ekiplerinin zorlu mücadelesi takdirle karşılanırken yönetim ekibine operasyon gündemde. Tepkiler Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya ulaşırken sorunlarla ilgili rapor hazırlanıyor.  Ekiplerin aralıksız çalışmaları sonucu sorunlar giderilmeye çalışılırken diğer yandan abonelere günlük mesajlarla bilgi verilmesi dikkat çekiyor. Abonelere çekilen ilk mesajlarda ‘özür’ ifadesi yer almazken holding yönetiminin müdahalesi ile her mesajda ‘tekrar özür dileriz’ ifadesi dikkat çekiyor. Firma ‘özür’le  kalmadı uzun süreli elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olan vatandaşların zararlarını karşılayacağını açıkladı. 
Son olarak, yaşanan sorunlar nedeniyle bölgede son dönem yapılan çalışmalar soruşturma konusu oldu. Bazı yöneticilerin ise görevden el çektirilmesi gündemde. Firmanın yaptığı açıklamalarda yaşananları ‘afet’ olarak yorumlaması hem tepki çekti hem de; “zararı bakanlığa mı yüklemek istiyorlar” sorularına neden oldu.

Editör: TE Bilişim