Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal depoların boşalması ile birlikte günlük yapılan su kesintilerin sona ereceğini belirterek yeni kuyu açıldığını duyurdu.

Ömer Ünal konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

SONA GELDİK İNŞALLAH

Dünyayı etkileyen iklim krizi bildiğiniz gibi beldemiz su kuyularının da verimini etkilemiştir. Beldemizde de diğer belediyelerin yaptığı gibi su kesintisi uygulanmaktaydı. Belediyemizce yapılan çalışmalar neticesinde, yeni 50 metre derinliğinde sondaj yaptırılarak 8 lt/sn su bulunmuştur. Suyun bulunmasından itibaren elektrik, bina yapımı ve kuyu çalışmalarına başlanılıp kısa sürede tamamlanmıştır.

Cem Dereli ‘Musluktan akan sudan diş bile fırçalanmaz’ Cem Dereli ‘Musluktan akan sudan diş bile fırçalanmaz’

En son bugün kuyumuzun elektrik açılışı da yapılmış olup, kuyu deneme çalışmalarına başlanılacaktır. Deneme çalışmaları neticesinde herhangi bir aksilik olmadığı takdirde bulunan su beldemiz depolarına basılmaya başlanacaktır.

Yaz ayları boyunca iklim değişikliği sonucunda suların belirli zamanlarda kesilmesi sebebiyle tüm halkımızdan özür diliyoruz.Bu yıl özellikle beldemize gelen yerli ve yabancı turist sayısının çok fazla olması nedeniyle sularımız yetersiz kalmış olabilir. İnşaallah yeni kuyumuzun devreye girmesinden sonra bu sorunumuz da çözülmüş olacaktır. Filyos Belediyesi olarak 7/24 esasına göre halkımıza hizmet etmek için çalışmaktayız. Biz çalışıyoruz, sizler rahat etsin diye. Anlayışlarından dolayı tüm belde halkımıza teşekkür ederim.