Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse ile Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erbay’ın, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ı makamında ziyaret etti

MHP Zonguldak İl Başkanı Demirköse, yazılı basın açıklamasında, şunları kaydetti:

‘’MHP Merkez İlçe Başkanımız Sayın Süleyman Erbay ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Züleyha Aldoğan’ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldık.

Filyos Limanı Projesi ve bölgemizde bulunan doğalgaz çalışmaları kapsamında ihtiyaç olan iş gücü için mesleki eğitim kurumlarının ivedilikle hazırlık yapması konusunu uzun zamandır gündemde tutarak, yetkili kurumlarla ve kamuoyunda paylaşmıştık.

ZÜLEYHA ALDOĞAN’A TEŞEKKÜR

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde Çaycuma Filyos Bölgesi’nde (Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi), Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında

Endüstriyel Otomasyon ve Deniz Altı Kaynakçılığı bölümleri açılıyor olması bölgemiz ekonomisine güç katacak, istihdam sorununa çözüm olacaktır. Bu bölümlerin açılmasında emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Züleyha Aldoğan ve ekibine teşekkür ediyoruz.

100 BİN İSTİHDAM BEKLENTİSİ

Filyos Vadisi Projesi’nde ve doğalgaz çalışmaları kapsamında 2050’ye kadar 100 bin istihdam olacağı dikkate alındığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün talep ve ihtiyaca göre bölüm açmaya başlaması gelecek için büyük önem taşımaktadır.

OKULLARDAKİ YAPIM, BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI

MHP olarak yaptığımız incelemelere ve aldığımız bilgilere göre; çocuklarımızın eğitim kurumlarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları hızla devam etmektedir.

İlimizde büyük onarım kapsamında toplam 149 okul ve kurumumuz bulunmakta,139 okulumuzun onarım çalışmaları devam etmekte, 10 okulumuzun ihale işlemleri yürütülmekte, 45 okulumuzun da doğalgaz dönüşüm işi tamamlanmıştır. 2022 İl Yatırım Programı’nda; toplam 20 yeni okul ve kurumumuzun yapım işi bulunmakta, 5 okulun yapım işi ile 15 yeni okul yapımının onay ve proje işlemleri devam etmektedir.

2022 Devlet Yatırım Programı’nda; toplam 4 yeni yapım işi bulunmakta olup 1 yapım işi tamamlanmış, 1 yapım işi devam etmekte, 2 yapım işinin de proje hazırlıkları sürmektedir.

BAKAN ÖZER VE VALİ TUTULMAZ’A DA TEŞEKKÜR

Milliyetçi Hareket Partisi olarak gündemde tutup takipçisi olduğumuz bu çalışmalar ve yatırımlar için Millî Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’e, Zonguldak Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz ile İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Züleyha Aldoğan’a teşekkür ediyoruz.’’

Ziyaretin ardından başkanlar, İl Milli Eğitim Müdürü Aldoğan, müdür yardımcıları Erdal Yılmaz ve Fatih Karaaslan ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: TE Bilişim