Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen Zonguldak konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Türkmen Filyos projesi ile ilgili merak edilenlere yanıt verdi.

Türkmen’in açıklamasında satır başları şu şekilde:
“Enerji ve Tarımda dünyada önemli yere geldik”

Zonguldak bugüne denk enerji üssü. O gün daha kuvvetliydi.  Evet oradan başlarsak Zonguldak hakkettiği değeri alıyor. Liman yaparken, doğalgaz çıkacağı bilinmiyordu. Emeği geçen kim varsa teşekkür ediyoruz hepsine. Hepsine dua ediyoruz. Biz eskiden gemi kiralardık. O gemi gelirdi gelirdi gezerdi. Bunlar stratejik açıdan önemli. Belki dedikodu da olabilir. Eskiden söylerlerdi. Petrolü buldular ama üzerini betonla kapattılar. Şimdi baktığımız zaman olmaz gibi gözükmüyor. Kendi insan gücümüzle bulduk. Bunların da çok daha önemli olduğunu görüyoruz. Doğalgaz bakanımızın da söylediği gibi çok büyük bir değer. İyi ki bu liman yapılmış. Gemilerimizin oradan hareket ederek rafineri tesislerini bölge müdürlüğü Türkiye Petroller tarafından kurulması cazibe merkezi oldu. Yavuz gemimiz orada vanaları koyacak. İçerisinde çok büyük özellikler bulunan vanalar koyacak. Enerji ve Tarım dünyada çok önemli bir noktaya geldi.

“Liman asıl amacına hizmet verecek”

Liman neye yarayacaktı. Bizim fabrikalarımız yeni yeni yer teslimi ile kurulmaya başlanıyor. Limanın yüzde sekseni asıl amacı neyse ona yönelecek. 1 2 sene içerisinde fabrikalar imalata geçecek. Bizim gemilerimiz onları bulup işini bitirmiş olacak. Ondan sonra sadece rafineri kalacak. Liman asıl amacına hizmet edecek. Bugün yüzde 40’ını kullanabiliyoruz. Amacımız daha fazla bulabilir miyiz diye. Şuan 10 tanenin üzerinde yardımcı gemi var. Bugün ki faaliyet yapılan çalışmanın gayretleri ve o yüzden dolu. Yarın onlar olmayacak.

“Bu nimetlerden herkes faydalanacak”

Bu projeler olaylar Zonguldak’a nasip eylemiş. Sadece bundan Zonguldak faydalanmayacak herkes faydalanacak. Bartın bölge. Bartın’ın nüfusu oranın gelirini yemeye yetmez. Biz içinde yaşıyoruz. Onlar kenardan yaşamaya çalışıyor. Türkiye’nin en önemli limanlarından üçüncüsü bu liman. Çaycuma ve Filyos gelişen yerleridir.

“Asgari ücretin arttırılması gerek”

Ben asgari ücretin arttırılması için arzu ediyorum. Eğer üretimi ucuzlatmıyorsanız arttırmıyorsanız sabit gelirli insanların ücretini arttıracaksınız.  Bu asgari ücret dahil. Bunun çalışmaları sürüyor.”

Editör: TE Bilişim