Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’ nün “tarım arazilerinin kullanılmasının etkinleştirilmesi projesi” kapsamında Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Trabzon Hurması Fidanı Dağıtım Projesi” ile Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak katılım sağladı. Fidan dağıtım töreninde konuşma yapan Vali Tutulmaz “devletimizin tüm kaynaklarıyla birlikte üreticilerimizin daima yanındayız projede emeği geçen personele teşekkürlerimi ve çiftçilerimize bereketli olmasını temenni ediyorum.” dedi. İl genelinde 8 bin adet Trabzon Hurması fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. 160 bin 800 TL bedelli projede fidan bedellerinin %75’ i Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılandı. 
Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından; Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün “tarım arazilerinin kullanılmasının etkinleştirilmesi projesi” kapsamında yüzde 75 oranında Tarım ve Orman Bakanlığı destekli 136 bin TL proje bedelli “Mavi Yemiş Fidanı Dağıtımı” projesi ile Zonguldak Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından desteklenen 160 bin TL proje değerli 100 bin adet Fındık Fidanı Dağıtım Projesi ve 352 bin TL proje değerli 16.000 adet ceviz fidanı dağıtım projesi 2021 yılı içerisinde gerçekleştiriliyor.
Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hem Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü hem de Zonguldak İl Özel İdaresi ile ortak yapılan çalışmalarla dağıtılan; ceviz, fındık, mavi yemiş ve Trabzon hurması fidanları ile; tarım sektörünün Zonguldak ekonomisine sağladığı katkının artırılması, ekonomik gelir düzeyi düşük olan kırsalda yaşayan çiftçilerimizin gelir seviyelerinin yükseltilmesi ve atıl durumda bulunan tarım alanlarının tarımsal üretime kazandırılması hedeflenmektedir.