Zonguldak’ta bir süredir devam eden Fevkani Köprüsünün yıkılması tartışmalarında, Belediye Başkanı Selim Alan 15 Ağustos’ta yıkım için tarih vermişti. Selim Alan’ın açıklamasının ardından yerine ne yapılacağı, ulaşımın nasıl sağlanacağı ise merak konusu olmuştu.
AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Fevkani Köprüsü yıkıldıktan sonra, aynı iz düşümüyle yer seviyesinde köprü yapılacağını açıkladı.
Ayçiçek, “Havaleli olan yukarıdan giden hat yere indirilecek. Şehre yeni bir bakış açısı, yeni bir hava kazandıracak. Şehri yeniden görebilmeyi sağlayacak.” İfadelerini kullandı.
Kendisinin köprünün yıkımına karşıymış gibi bir algı oluşturulduğunu ifade eden Ayçiçek, “Programlaması, planlaması düzgün yapıldığında güzel bir proje olacak. Ben buna karşıymışım gibi bir algı var ancak ben planlanmasının doğru yapılması gerektiğini söylüyorum. Yapboz gibi olmamasını istiyorum.” dedi. 
Ayçiçek yeni yolun yapımından sonra yol kenarlarına ve dere yatağı hattına güzel yeşil alanların ve yürüyüş yollarının yapılabileceğini belirterek, “Zonguldak için çok güzel olacak. Hemen her noktadan görülebilen Fevkani köprüsü yıkılınca Zonguldak kabuk değiştirmiş olacak. Güzel bir görüntü ortaya çıkacak.” dedi

Editör: TE Bilişim