Zonguldak’ın merkezinde bulunan ve 6 bölgeyi birbirine bağlayan Fevkani Köprüsü’nün Ağustos ayında planlanan yıkımı ertelendi.

Geçtiğimiz gün Zonguldak Belediyesi’nde köprü altı esnafı ile bir araya gelen Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan esnafın itirazlarını dinledi, köprünün sağlamlığı konusunda bilgilendirme yaptı.

Çok sayıda esnafın katılımı ile düzenlenen toplantıda Başkan Alan 2 ay önce gelen rapora göre yıkımın gerekli olduğunu esnafa anlatınca itirazlar yükseldi.

Z HABER’e konuşan köprü altı esnafı “Rapor yeni geldiyse yıllardır köprüyü yıkma planını söyleyerek neden moral bozuyor. Yer göstermişti Acılık’ta yapılan iş merkezine koyacaktı. Köprünün altında 96 tane dükkan var 24 dükkanın olduğu iş merkezine nasıl sığacak. Belediyenin borcuna karşılık o dükkanların müteahhide devredildiği söyleniyor. Yer gösterilmeden çıkarmak olmaz.” dedi.

Selim Alan’ın rapor gelince esnafla paylaşacağını yıkılması gerekiyorsa yıkılacağını güçlendirilmesi gerekiyorsa güçlendirme yapılacağını ifade ettiği öğrenildi.

Başkan Alan esnafın itirazları sonucunda yıkım kararı çıkarsa da yer göstereceğini belirtince toplantı sona erdi.

Kararın açıklanması ile esnafın itiraz etmesi ve tahliye için yasal sürecin başlaması beklenirken Ağustos ayında planlanan köprünün yıkım işleminin erteleneceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim