Zonguldak merkezli İstanbul, Ankara ve Tekirdağ olmak üzere 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 2’si kadın 6 kişi, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan bayan polis memurları ile erkek polis memurlarının eşlerine yönelik sohbet imamlığı yaptıkları hususunda haklarında delil bulunan örgüt mensupları ile örgütün gizli haberleşme programı olan Bylock kullandıkları tespit edilen örgüt mensuplarından oluşan 11 şahıs hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 15 Şubat’ta operasyon düzenlenmişti.

İstanbul, Ankara, Tekirdağ ile Zonguldak’ın Alaplı, Karadeniz Ereğli ve Devrek ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alınmış, 1 şüphelinin yeni doğum yapması sebebiyle işlemleri askıya alınmış, 2 şüphelinin de yurt dışında olduğu belirlenmişti.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 kişi, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim