Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde Zonguldak Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zonguldak Belediyesi'nin destekleri ile ‘Fetih Yeniden Zonguldak 1453’ adlı etkinlik kapsamında Gazipaşa Caddesi’nden yürütülen 10 metrelik maket gemi ile etkinlik çerçevesinde yapılan görsel dizaynlar şehirde farklı görüşlere neden oldu.
İstanbul’un fethinin 569’uncu yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Yeniçeriler ve Sipahiler tarafından Mehteran Marşı eşliğinde 10 metre uzunluğunda 2,5 metre yüksekliğinde 2 metre genişliğindeki gemi, karadan yürütülmüştü.

DİĞER MİLLİ BAYRAMLARDA AYNI HASSASİYET OLACAK MI?
Renkli görüntülere sahne olan kutlamalar sonrası akla gelen sorulardan biri; “benzer çabalar diğer milli törenlerde neden olmuyor?” oldu. Sosyal medyada destek bulduğu kadar tepki bulan etkinliklerin mali boyutu üzerine de eleştiriler oldu. 
Bazı vatandaşlar, Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü gibi etkinliklerde de aynı özverinin gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Sosyal medya da en fazla dikkat çeken yorumlar; “19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim’de de aynı çalışmaları bekleriz” yönündeydi.

Editör: TE Bilişim