Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tam gün süren Zonguldak ziyareti ile şehir önemli bir fırsat yakalarken ne yazık ki kent bu fırsatı iyi değerlendiremedi.

Görüşme trafiği içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştürülmeyen kurumlardan biri de Genel Maden İşçileri Sendikası oldu.

Ak Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu’nun, GMİS Başkanı Hakan Yeşil’e kendisini MFA Maske fabrikasının açılışında görüştüreceklerini söyledikleri halde böyle bir girişimde bulunmadıkları öğrenildi. Söz konusu seçim olduğunda maden işçileri ve ailelerini el üstünde tutan milletvekillerinin hem TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu hem de GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’i Erdoğan ile görüştürmek için çaba sarf etmemesi tepki çekti. Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz, Erdoğan’ın gezisi sırasında yaşananları köşe yazısına taşıdı.

İŞTE O YAZI

ERDOĞAN İLE ARAYA DUVAR ÖRENLER!
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zonguldak ziyareti şehir için çok önemli bir fırsattı. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan hem yapılanlar hakkında bilgi verdi hem de yeni talepleri dile getirerek üzerine düşeni yaptı.

Şehir adına teşekkür ediyoruz. 
Ya diğerleri.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Uzun Mehmet’ten ve onun adına yapılan camiden, kömürden bahsederken ortalarda ne TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu vardı ne de GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil.
Cumhurbaşkanı Zonguldak’a bu kadar zaman ayırmışken kendisiyle mutlaka görüştürülmesi gereken isimlerden ikisiydi Eroğlu ve Yeşil.
Kimse Hakan Yeşil’i yanına alıp Erdoğan’a getirmezken, Yeşil son bir hamle ile koruma ordusunu aşıp kendisine ulaşabildi. Ayak üstü de olsa bilgi verip işçi talebinde bulundu.
Böyle mi olmalı bu işler?
Erdoğan’ın MFA’nın açılışına katılmış olması çok büyük bir onur.
Murat Uzun ve Fatih Furtun bunu fazlasıyla hak ettiler.
Peki ya diğer sanayicilerimiz.
Bu şehirden dünyaya açılmış birkaç markamız var.
Çok mu zordu diğer sanayicilerimizi Sayın Erdoğan ile kısa süreli de bir araya getirmek.
Kim yapacak bunu?
CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz mı?
Seçim zamanı bu iş insanlarına giderek destek isteyen, destek bulan çok değerli milletvekillerimiz?
Bunu yapabilseniz Erdoğan da mutlu olurdu.
Bunları yapabilseniz daha da büyürsünüz.”

Editör: TE Bilişim