CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ve TTK ile ortaklaşa yapılacak projeyle olası afet ve kazalar gibi olaylarda görev almak üzere emekli madencilerden gönüllü kurtarma ekibi oluşturulacağını açıkladı.


Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından konula ilgili açıklamada bulundu. 'TTK hayat kurtaracak' başlığıyla yayınlanan açıklamada, TTK’da tahlisiye eğitimi almış personelin arama kurtarma faaliyetlerinde görev alması için koordinasyon başlatıldığını ifade etti. ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Mutlu Gürler ve TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu'yla görüşen Yavuzyılmaz, olası bir deprem durumunda TTK Tahlisiye ekibinin hayatlar kurtarabileceğini belirterek TTK İlgili yeni bir adım atıldığını söyledi. Yavuyılmaz, şu ifadeleri kullandı:
"TTK'yla ilgili yeni bir adım daha atıyoruz. Emekli kahraman madencilerimizi can kurtarmak için bir araya getiriyoruz.  Olası İstanbul depremi ve ülke genelindeki felaketlerde hayat kurtaracak arama kurtarma ekiplerinin sayısını artırmak için Ankara Büyükşehir Belediyesiyle birlikte bir proje geliştiriyoruz. Daha önce tahlisiye eğitimi almış, sağlık durumu uygun ve olası İstanbul depreminde görev alabilecek emekli madencilerle ABB koordinasyonunda buluşturuyoruz. Gönüllü emekli madencilerimizin 6 ayda bir, TTK'nın Tahlisiye bölümündeki simülatörde alacağı tekamül eğitimiyle, hem Türkiye'nin en büyük arama kurtarma ordusu kuruluyor, hem de ABB bu tekamül eğitimi için TTK'ya ödeme yaparak, TTK'nın gelirlerini artırmış oluyor. Bugün bu konuda ABB Genel Sekreter Yrd. Sn. Mustafa Kemal Çokakoğlu ve Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sn. Mutlu Gürler’i ziyaret ettim. TTK Genel Müdürü Sn. Kazım Eroğlu'yla görüşerek bu koordinasyonu başlattım. Yıllarca Türkiye sanayisinin lokomotifi olan Zonguldak, olası İstanbul depreminde de can kurtaracak en kahraman şehir olacağını da gösterecektir."