4 Ağustos'ta Kırıkkale'de kalbinden bıçaklanarak ölen Elif Sinan'ın avukatı  İbrahim Yılmaz basın açıklaması yaptı.
Kırıkkale'de üniversite öğrencisi olan Elif Sinan, iddiaya göre 4 Ağustos gecesi erkek arkadaşı T. A. ile tartıştı. Tartışmanın ardından Elif Sinan kalbine aldığı bıçak yarasıyla hayatını kaybetti
Zonguldaklı öğrenci Elif Sinan memleketi Kozlu’da toprağa verilirken bilinmeyen şahıslar aileye ve arkadaşlarına baskı kurarak olayın cinayet değil intihar olduğunu iddia edip ortadan kayboldu.
Elif Sinan'ın avukatı İbrahim Yılmaz ise konuyu takip ettiklerini ve kamuoyunun da konuyu takip etmesi gerektiğini ifade eden bir açıklama yaptı.
Avukat İbrahim Yılmaz'ın açıklaması şu şekilde:
"04 Ağustos 2021 günü Elif SİNAN, bıçakla yaralanarak şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmiştir. 
Menfur olayın niteliği, şu ana kadar elde edilen somut deliller(kamera kayıtları) ve şikayet dilekçelerimizde belirttiğimiz hususlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde, olayla ilgisi olanların kaçma ve/veya delilleri yok etme ihtimallerinin olduğunu düşünmekteyiz. 
Diğer taraftan kadınlara yönelik ülkemizde bilinen menfur saldırıların, toplumda yaratmış olduğu etkiler göz önünde bulundurulduğunda Elif SİNAN'ın ölümünün hassasiyetle araştırılması, varsa sorumlularının cezasız kalmaması ve benzeri olayların tekrar yaşanmaması için konunun kamuoyu tarafından da titizlikle takip edilmesini sayın kamuoyundan saygılarımızla istirham ederiz
.”

Editör: TE Bilişim