CHP İl Başkanı Murat Pulat, yaşanan elektrik kesintilerinin tek sebebinin AKP iktidarı olduğunu belirterek, "Elektrik kesintilerinin asıl nedeni özelleştirmedir, yapılan bu tip özelleştirmelerle ülke her konuda kaos ve kargaşaya boğulmuştur” dedi.
Pulat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yoğun kar yağışı neticesi her sene bu zamanlarda yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları canından bezdirmiştir. İktidar yaptığı özelleştirmelerle kendi üzerinde olan sorumlulukları başkalarına devrederek vatandaşı perişan etmiştir.

Özelleştirme öncesi devlet kurumu olan “Türkiye Elektrik Kurumu” bahar ve yaz aylarından başlayarak gerekli bakım ve onarımlarını yapar, olumsuz hava koşullarında vatandaşı mağdur etmez ve yaşanan aksaklıkları da en kısa sürede giderirlerdi.

Yapılan bu tip özelleştirmelerle ülke her konuda kaos ve kargaşaya boğulmuştur. Elektriğin günlerce kesildiği bölgelerde insanlar hem olumsuz hava koşulları, hem de ısınamamak gibi sıkıntılar yaşamaktadır. İktidarın Devleti yönetirken üzerindeki her türlü sorumlulukları özelleştirme adı altında devretmesi vatandaşa eziyet, özelleştirmenin tarafı olan firmalara güzelleştirme olmuştur.

Vatandaşı müşteri olarak gören, yalnızca para tahsilatı yaparak kar odaklı çalışan bu zihniyet sürekli zamlarla vatandaşın belini bükmüştür. İktidarın, vatandaşla dalga geçer gibi yapılan bu uygulamalardan bir an önce vazgeçerek Ülkesini, halkını düşünen politikalara dönmek zorundadır.

Yoksa vatandaş sandık önüne geldiğinde bu iş bilmez iktidara cevabını verecektir" dedi.