Geçtiğimiz aylarda Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Onkoloji Servisinde göreve başlayan Medikal Onkoloji Uzmanı Duygu Bayır Garbioğlu’nun, Temmuz ayı itibariyle Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesinde hizmet vereceği açıklandı.

Yeni görevlendirmeyi duyuran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, artık bölgenin ışın tedavisi veren tek 3. basamak hastanesi konumundaki BEÜ Hastanesinde de bir medikal onkoloji uzmanının bulunacağını ve böylelikle hastaların ışın tedavilerinde yaşanan aksaklıkların önüne geçilebileceğini aktardı.

Zonguldak’a medikal onkoloji uzmanının gelmesi için yoğun mücadele veren ve Uzm. Dr. Metin Pehlivan’ın ardından ikinci Uzman Doktor Duygu Bayır Garbioğlu’nun da atanma sürecine büyük katkı sağlayan CHP’li Yavuzyılmaz, gelişmelere istinaden şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bilindiği üzere, Zonguldak BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde görevli Medikal Onkoloji Uzmanı 15.04.2021 tarihinde istifa etmiş, söz konusu istifa sonrasında ise ilimiz genelinde kadrolu medikal onkoloji uzmanı kalmamıştı.

Israrlı çağrılarımız ve Sağlık Bakanlığı ile kurduğumuz yoğun temasların ardından, önce 30.06.2021 tarihinde gerçekleşen 99. Dönem DHY Kurası çerçevesinde, sonrasında ise 03.03.2022 tarihinde gerçekleşen 103. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası çerçevesinde iki medikal onkoloji uzmanımız Atatürk Devlet Hastanesinde görevlerine başlamıştı.

Her iki doktorumuz atanmış olması ile kanser hastaları ve yakınları çevre illere gitmek zorunda kalmadan şehrimizde tedavilerini sürdürmeye başladılar. Ancak bölgenin ışın tedavisi veren tek 3. basamak hastanesi konumundaki BEÜ Hastanesinde de ayrıca bir medikal onkoloji atanmasını, hastaların tedavisinde yaşanan aksaklıklarının giderilmesi adına talep etmiştik.

Bu soruna bir çözüm olarak da Atatürk Devlet Hastanesinde görevli Uzman Doktorumuz Duygu Bayır Garbioğlu, Temmuz ayı itibariyle BEÜ Araştırma Hastanesinde hizmet verecek.

Buradan yeni görevlendirmeyi olumlu karşılayarak BEÜ bünyesinde hizmet vermeyi kabul eden hocamıza ayrıca teşekkür ediyorum. Her iki doktorumuzda kanser hastalarımızın şifaya kavuşması için yoğun bir mesai ve emek ile fedakarca mücadele ediyorlar. Kendilerine minnettarız.

Yeni uygulamanın hem işlevselliği hem de hekimimizin mevcut haklarının korunması adına sürecin takipçisiyiz

Zonguldak halkı, kanserin tanı ve tedavisi için yeterli sayıda sağlık emekçisine, tam teşekküllü sağlık tesislerine kavuşuncaya dek bu hayati konuları gündemde tutmaya devam edeceğiz.”